Kerro kommenttisi uuden asemanseudun taideteoksista

Seinäjoen uudelle asemanseudulle valmistuu tänä vuonna viisi uutta julkisen taiteen teosta. Tutustu teoksiin.

 Asemalle tulevat teokset:

Arja Kärkkäinen Synnyinkivi

Tiina Raitanen Odottaja ja Saapujat

Juhana Moisander Asemalaituri 0

Marjukka Korhonen Kaninkolo ja maailmanpyörä

Pia Männikkö Rönsy

Voit kertoa mielipiteesi tai kommenttisi teoksista

Tutustu teoksiin omatoimisesti

Seinäjoen julkisiin taideteoksiin voi tutustua omatoimisesti esimerkiksi muraalikartan ja valmiiden patsaspyöräilyreittien avulla. Seinäjoen taidehalli järjestää kesäaikaan ohjattuja patsaspyöräilyjä.

Valoteos Vahdit

Muraalikartta

Jussin taiderastit

Patsaspyöräily: Törnävä

Patsaspyöräily: Keskusta

Patsaspyöräily: Keskusta-Törnävä

Löydä taideteoksia luonnosta

Reetta Partasen ympäristötaideteos Sahannevalla

Reetta Partasen viisiosainen ympäristötaideteos Kutsuvieraat reunustaa noin kilometrin pituista taidereittiä Sahannevan suomaastossa. Teoksen osat on valmistettu luonnonmateriaaleista kuten pellavakuidusta, puusta ja tervanarusta, joten ne eivät hiljalleen maatuessaan kuormita luontoa. Kutsuvieraat on tarkoitettu ihmisten katseltavaksi ja hyönteisten käyttöön. Kyltit ohjaavat kulkijoita taidereitille Lakeuden Ursan tähtitornilta osoitteesta Tähtitornintie 74, Seinäjoki.

Olavi Lanun taideteos Kivikosta sijaitsee Seinäjoen Myllypuistossa Sahalammen uimarannan puoleisessa päädyssä. Teos sammaloituu ajan mittaan ja sulautuu osaksi luontoa. Lanun ympäristötaideteokset muistuttavat usein ensi silmäyksellä kookkaita kivenlohkareita, ja taiteilija onkin valmistanut veistoksen pinnan imitoimaan luonnonmuotoja ja kiviä. Lähempää tarkastellessa teoksissa voi havaita toisiaan halaavia ja lähekkäin viihtyviä ihmishahmoja. Olavi Lanu käsitteli veistotaiteessaan usein ihmisen suhdetta luontoon.

Olavi Lanun teos Kivikosta on valmistunut vuonna 1988. Veistos sijaitsee Myllypuistossa. Olavi Lanun ympäristötaideteoksia on nähtävissä Myllypuiston lisäksi muun muassa Lahden Lanu-puistossa, jossa sijaitsee toistakymmentä Lanun betoniveistosta.