Kiinnostaako kulttuuri?

Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa hankkia lippuja esimerkiksi museoon, teatteriin tai konserttiin. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti.

Mikä on Kaikukortti?

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, teatteriin tai konsertteihin. Kaikukortti on henkilökohtainen eikä se maksa mitään. Kaikukortti on voimassa Seinäjoen Kaikukortti-kokeilun loppuun saakka (31.12.2022).

Kuka voi saada Kaikukortin?

Voit saada Kaikukortin, jos

  • käytät asiakkaana sellaisen seinäjokelaisen sosiaali- ja terveysalan toimijan palveluita, joka on mukana Kaikukortti-toiminnassa ja sinulla ei tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi ole rahaa pääsylippuihin
  • olet vähintään 16-vuotias

Mistä voit saada Kaikukortin?

  • Tällä sivulla on lista Kaikukortin jakajista Seinäjoella.
  • Saat Kaikukortin, jos olet asiakkaana jossakin näistä paikoista.
  • Pyydä oma Kaikukorttisi henkilökunnalta.
  • Kaikukortin saaminen ei edellytä erillisiä todistuksia tuloistasi.

Mihin Kaikukortti käy?

Kaikukortilla voit hankkia lippuja Kaikukortti-toiminnassa mukana oleviin kulttuuri- ja liikuntakohteisiin, kuten festivaaleille, kesäteattereihin ja museoihin. Kaikukortin piirissä on suurin osa kohteiden kulttuuritarjonnasta. Kaikukortilla voit hankkia myös kurssipaikkoja Seinäjoen kansalaisopistoon ja lippuja Seinäjoen liikuntapalveluiden ja urheiluseurojen toimintaan. Kaikukortilla ei ole mahdollista hankkia maksuttomia festarilippuja Seinäjoen festareille. Seinäjoen Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat toimijat on listattu tälle sivulle. Voit myös soittaa Kaikukortti-kohteeseen ja tiedustella Kaikukortin piirissä olevaa tarjontaa.

Voit käyttää Kaikukorttia myös muilla Kaikukortti-alueilla. Lisätietoja ja linkit eri alueiden Kaikukortti-sivuille: www.kaikukortti.fi/alueet.

Kaikukortilla voit hankkia lippuja myös Ateneumin taidemuseoon, Kiasmaan ja Sinebrychoffin taidemuseoon eli Suomen Kansallisgallerian museoihin Helsingissä.

Miten hankin pääsylipun/kurssipaikan Kaikukortilla?

Hanki lippu Kaikukortilla kulttuurikohteen omista lipunmyyntikanavista. Kun hankit lipun, varaudu näyttämään Kaikukorttisi ja kertomaan sen tunnus. Et voi hankkia lippuja verkkokaupasta Kaikukortilla. Kaikukortti-lippuja saattaa olla rajoitettu määrä.

Jos hankit lipun Lippupisteen tai muun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton. Useimpien kulttuurikohteiden lippuja on mahdollista hankkia myös suoraan kohteista ilman palvelumaksua.

Jos haluat osallistua kansalaisopiston kurssille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen ja ilmoita lisäksi Kaikukorttisi tunnus kansalaisopiston toimistoon.

Ota Kaikukortti mukaasi

Ota Kaikukortti mukaan, kun menet kulttuuritapahtumaan tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin ja henkilötodistuksen.

Lippuja myös lapsille

Jos sinulla on alle 16-vuotiaita lapsia tai lapsenlapsia, voit hankkia Kaikukortilla maksuttomia lippuja myös heille silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan. Lapset tai lapsenlapset eivät kuitenkaan voi osallistua kanssasi opistojen kursseille.

Yhteisön Kaikukortti

Jos osallistuminen yhdessä pienryhmän tai kahdestaan työntekijän kanssa kiinnostaa, kannattaa kysyä, osallistuisiko Kaikukorttia jakavan yhteisön työntekijä kanssasi johonkin tilaisuuteen tai toimintaan.

Kaikukorttia jakavilla sosiaali- ja terveysalan toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Työntekijä, vapaaehtoinen tai muu yhteisön edustaja voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen ja alle 16-vuotiaille asiakkailleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle. Yli 16-vuotiailla asiakkailla on oltava omat Kaikukortit mukana pienryhmäkäynneillä. Pienryhmä on esimerkiksi 2–5 henkilöä. Yhteisön Kaikukortilla ei voi osallistua opistojen kursseille.

Avustajalle maksuton lippu

Kaikukortti-kohteissa asiakkaan mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaista henkilöä avustava opas tai kehitysvammaista henkilöä avustava ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki. Kaikukortin haltijan on hankittava avustajalleen tai tulkilleen oma paikkalippu.

Seuraksi Kulttuurikaveri

Kaipaatko seuraa tai tukea kulttuurivierailulle? Voit pyytää mukaasi vapaaehtoisen kaverin. Kulttuurikaveri-tukihenkilötoimintaa toteuttaa Seinäjoella Järjestötalo.

Lisätietoa Kulttuurikaveri-toiminnasta:
Anne Sironen
Järjestötalon vapaaehtoistyön koordinaattori
Yhteisöjen yhdistys ry / Järjestötalo
Puh. 0400 545 760
anne.sironen@jtalo.fi