Koronaviruksen vaikutukset tapahtumiin ja tilaisuuksiin Seinäjoella

Päivitetty 3.12.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki suosittelee, että julkisissa sisätiloissa tapahtuvissa kokoontumisissa ja kaikissa yleisötilaisuuksissa suositellaan noudatettavan korkeintaan 10 hengen rajaa. Suositukset eivät koske kuntien toimielinten kokouksia. Yli 10 hengen uskonnollisia tilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu (lue tiedote).

Päivitetty 2.12.2020

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain
58 §:n 1 momentin nojalla alueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa
järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin
järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen
opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin
laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Avin päätös on voimassa ajalla 2.–21.12.2020 (lue tiedote). Määräys korvaa aluehallintoviraston 23.11.2020 antaman päätöksen edellä mainittuna aikavälinä (lue tiedote).

Tapahtumien järjestäjät voivat olla yhteydessä Seinäjoen kaupungin tartuntataudeista vastaavaan lääkäriin tai -hoitajaan, jotka tarvittaessa ohjaavat järjestäjiä tai tilavuokraajia (katso ohje PDF).

Seinäjoen kaupunki seuraa tarkasti epidemiatilannetta ja sosiaali- ja terveyslautakunta on valmis toimimaan nopeasti tilanteen niin vaatiessa.Seinäjoen kaupunki edellyttää kaikilta ehdottoman tarkkaa THL:n, OKM:n ja terveysviranomaisten ohjeiden noudattamista. (katso THL:n ja OKM:n ohje 21.9.2020)

Muista:

  • Älä osallistu yleisötilaisuuksiin jos sinulla on vähäisiäkin oireita.
  • Pidä huolta turvaväleistä.
  • Pidä huolta hyvästä käsihygieniasta.
  • THL suosittelee kasvomaskin käyttöä. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää koronavirustartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön.

Seinäjoen kaupunki tiedottaa koronan vaikutuksista osoitteessa www.seinajoki.fi/korona.


Seinäjoki on vahvistanut vuosien mittaan asemaansa merkittävänä tapahtumakaupunkina. Vuosittaiset suurtapahtumat kuten Provinssi, Tangomarkkinat ja Vauhtiajot houkuttelevat vuosi toisensa jälkeen kymmenet tuhannet ihmiset viihtymään Seinäjoella. Edellä mainittujen lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain satoja erikokoisia tapahtumia ja tilaisuuksia niin ulkona kuin sisätiloissa.

Seinäjoki tarjoaa myös erinomaiset puitteet eri paikkakunnilla kiertäville suurtapahtumille. Muutaman kuluneen vuoden aikana Seinäjoella on järjestetty mm. Kuninkuusravit 2020, Pesäpallon Itä-Länsi -ottelut 2019, UEFA U19-poikien EM-lopputurnaus 2018, Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati 2018, Farmari 2017, Kalevan kisat 2017 ja Asuntomessut 2016.

Kaupungin tapahtumamyönteisyys näkyy mm. sujuvana viranomaisyhteistyönä ja yksi mottomme onkin: ”Ei sellaista tapahtumaa, jonka vuoksi ei katuja suljettaisi.”.

Tervetuloa Seinäjoelle!