Koronaviruksen vaikutukset tapahtumiin ja tilaisuuksiin Seinäjoella

Päivitetty 11.10.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa.
Alueellamme ei ole voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta. Yleisötilaisuuksien järjestämisessä on huomioitava tartuntatautilain pykälän 58 c yleiset hygieniavaatimukset.

Aluehallintoviraston koronaneuvonta tapahtumanjärjestäjille
(ma-pe klo 8-11.30 ja 12.30-16): 0295 016 666, koronainfo@avi.fi

Tapahtumien järjestäjät voivat olla yhteydessä Seinäjoen kaupungin tartuntataudeista vastaavaan lääkäriin tai -hoitajaan, jotka tarvittaessa ohjaavat järjestäjiä tai tilavuokraajia (katso ohje PDF). Sähköposti on tartunnanjaljittajat@seinajoki.fi.

Seinäjoen kaupunki tiedottaa koronan vaikutuksista osoitteessa www.seinajoki.fi/korona.


Seinäjoki on vahvistanut vuosien mittaan asemaansa merkittävänä tapahtumakaupunkina. Vuosittaiset suurtapahtumat kuten Provinssi, Tangomarkkinat ja Vauhtiajot houkuttelevat vuosi toisensa jälkeen kymmenet tuhannet ihmiset viihtymään Seinäjoella. Edellä mainittujen lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain satoja erikokoisia tapahtumia ja tilaisuuksia niin ulkona kuin sisätiloissa.

Seinäjoki tarjoaa myös erinomaiset puitteet eri paikkakunnilla kiertäville suurtapahtumille. Muutaman kuluneen vuoden aikana Seinäjoella on järjestetty mm. Kuninkuusravit 2020, Pesäpallon Itä-Länsi -ottelut 2019, UEFA U19-poikien EM-lopputurnaus 2018, Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati 2018, Farmari 2017, Kalevan kisat 2017 ja Asuntomessut 2016.

Kaupungin tapahtumamyönteisyys näkyy mm. sujuvana viranomaisyhteistyönä ja yksi mottomme onkin: ”Ei sellaista tapahtumaa, jonka vuoksi ei katuja suljettaisi.”.

Tervetuloa Seinäjoelle!