Koronaviruksen vaikutukset tapahtumiin ja tilaisuuksiin Seinäjoella

Päivitetty 12.5.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla osallistujamäärä rajoitetaan 50 henkilöön, mutta näillä alueilla voidaan 12.5. alkaen järjestää yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että kaikkien toimintaan osallistuvien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa noudattaen OKM:n ja THL:n ohjeistusta. Mikäli yleisötilaisuuksia ei voida järjestää turvajärjestelyin, ei niitä voida järjestää ollenkaan.

Määräys on voimassa ajalla 12.5.-1.6.2021.

Aluehallintoviraston koronaneuvonta tapahtumanjärjestäjille
(ma-pe klo 8-11.30 ja 12.30-16): 0295 016 666, koronainfo@avi.fi

Tapahtumien järjestäjät voivat olla yhteydessä Seinäjoen kaupungin tartuntataudeista vastaavaan lääkäriin tai -hoitajaan, jotka tarvittaessa ohjaavat järjestäjiä tai tilavuokraajia (katso ohje PDF).

Seinäjoen kaupunki seuraa tarkasti epidemiatilannetta ja sosiaali- ja terveyslautakunta on valmis toimimaan nopeasti tilanteen niin vaatiessa. Seinäjoen kaupunki edellyttää kaikilta ehdottoman tarkkaa THL:n, OKM:n ja terveysviranomaisten ohjeiden noudattamista. (katso THL:n ja OKM:n ohje 21.9.2020)

Muista:

  • Älä osallistu yleisötilaisuuksiin jos sinulla on vähäisiäkin oireita.
  • Pidä huolta turvaväleistä.
  • Pidä huolta hyvästä käsihygieniasta.
  • THL suosittelee kasvomaskin käyttöä. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää koronavirustartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön.

Seinäjoen kaupunki tiedottaa koronan vaikutuksista osoitteessa www.seinajoki.fi/korona.


Seinäjoki on vahvistanut vuosien mittaan asemaansa merkittävänä tapahtumakaupunkina. Vuosittaiset suurtapahtumat kuten Provinssi, Tangomarkkinat ja Vauhtiajot houkuttelevat vuosi toisensa jälkeen kymmenet tuhannet ihmiset viihtymään Seinäjoella. Edellä mainittujen lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain satoja erikokoisia tapahtumia ja tilaisuuksia niin ulkona kuin sisätiloissa.

Seinäjoki tarjoaa myös erinomaiset puitteet eri paikkakunnilla kiertäville suurtapahtumille. Muutaman kuluneen vuoden aikana Seinäjoella on järjestetty mm. Kuninkuusravit 2020, Pesäpallon Itä-Länsi -ottelut 2019, UEFA U19-poikien EM-lopputurnaus 2018, Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati 2018, Farmari 2017, Kalevan kisat 2017 ja Asuntomessut 2016.

Kaupungin tapahtumamyönteisyys näkyy mm. sujuvana viranomaisyhteistyönä ja yksi mottomme onkin: ”Ei sellaista tapahtumaa, jonka vuoksi ei katuja suljettaisi.”.

Tervetuloa Seinäjoelle!