Koronaviruksen vaikutukset tapahtumiin ja tilaisuuksiin Seinäjoella

Päivitetty 8.2.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista 20 henkilöön Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla. Rajoitukset ovat edelleen välttämättömiä epidemiatilanteen rauhoittamiseksi, ja ne ovat voimassa 9.2.–1.3.2021.

Enintään 20 hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta tällöinkin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Aluehallintovirasto suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää. Lue lisätietoja AVI:n sivuilta.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki suosittelee, että julkisissa sisätiloissa tapahtuvissa kokoontumisissa ja kaikissa yleisötilaisuuksissa suositellaan edelleen noudatettavan korkeintaan 10 hengen rajaa. Suositukset eivät koske kuntien toimielinten kokouksia. Yli 10 hengen uskonnollisia tilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu. Lue yhteistyöryhmä Nyrkin suositukset. Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei toistaiseksi suositella järjestettäväksi. Nyrkki esittää 1.2. tiedotteessaan, että suosituksia jatketaan 28.2.2021 saakka.

Päivitetty 2.12.2020

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain
58 §:n 1 momentin nojalla alueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa
järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin
järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen
opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin
laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Avin päätös on voimassa ajalla 2.–21.12.2020 (lue tiedote). Määräys korvaa aluehallintoviraston 23.11.2020 antaman päätöksen edellä mainittuna aikavälinä (lue tiedote).

Tapahtumien järjestäjät voivat olla yhteydessä Seinäjoen kaupungin tartuntataudeista vastaavaan lääkäriin tai -hoitajaan, jotka tarvittaessa ohjaavat järjestäjiä tai tilavuokraajia (katso ohje PDF).

Seinäjoen kaupunki seuraa tarkasti epidemiatilannetta ja sosiaali- ja terveyslautakunta on valmis toimimaan nopeasti tilanteen niin vaatiessa.Seinäjoen kaupunki edellyttää kaikilta ehdottoman tarkkaa THL:n, OKM:n ja terveysviranomaisten ohjeiden noudattamista. (katso THL:n ja OKM:n ohje 21.9.2020)

Muista:

  • Älä osallistu yleisötilaisuuksiin jos sinulla on vähäisiäkin oireita.
  • Pidä huolta turvaväleistä.
  • Pidä huolta hyvästä käsihygieniasta.
  • THL suosittelee kasvomaskin käyttöä. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää koronavirustartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön.

Seinäjoen kaupunki tiedottaa koronan vaikutuksista osoitteessa www.seinajoki.fi/korona.


Seinäjoki on vahvistanut vuosien mittaan asemaansa merkittävänä tapahtumakaupunkina. Vuosittaiset suurtapahtumat kuten Provinssi, Tangomarkkinat ja Vauhtiajot houkuttelevat vuosi toisensa jälkeen kymmenet tuhannet ihmiset viihtymään Seinäjoella. Edellä mainittujen lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain satoja erikokoisia tapahtumia ja tilaisuuksia niin ulkona kuin sisätiloissa.

Seinäjoki tarjoaa myös erinomaiset puitteet eri paikkakunnilla kiertäville suurtapahtumille. Muutaman kuluneen vuoden aikana Seinäjoella on järjestetty mm. Kuninkuusravit 2020, Pesäpallon Itä-Länsi -ottelut 2019, UEFA U19-poikien EM-lopputurnaus 2018, Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati 2018, Farmari 2017, Kalevan kisat 2017 ja Asuntomessut 2016.

Kaupungin tapahtumamyönteisyys näkyy mm. sujuvana viranomaisyhteistyönä ja yksi mottomme onkin: ”Ei sellaista tapahtumaa, jonka vuoksi ei katuja suljettaisi.”.

Tervetuloa Seinäjoelle!