Koronaviruksen vaikutukset tapahtumiin ja tilaisuuksiin Seinäjoella

Päivitetty 14.6.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla, minkä vuoksi aluehallintovirasto ei tee niille enää päätöstä kokoontumisrajoituksista. Uudessa tilanteessa kuntien valvontavastuu korostuu.

Perustason alueillakin yleisötilaisuuden järjestäjällä tulee kuitenkin olla selvitys siitä, miten varmistetaan tilaisuuden terveysturvallisuus ja miten toteutetaan tartuntalain 58 c pykälän mukaiset, velvoittavat hygieniakäytännöt, kuten mm. mahdollisuuden käsien puhdistamisen, riittävien etäisyyksien ylläpidon ja tilojen puhdistamisen.

Kunnilla on velvollisuus ja myös valtuudet valvoa tapahtumien terveysturvallisuutta perustasonkin alueella tartuntatautilain väliaikaisten 58 c ja 59 a pykälien mukaisesti. (Katso Tartuntatautilaki pykälä 58C ja pykälä 59a)

Aluehallintoviraston koronaneuvonta tapahtumanjärjestäjille
(ma-pe klo 8-11.30 ja 12.30-16): 0295 016 666, koronainfo@avi.fi
Katso Aluehallintoviraston 11.6.2021 pitämän valtakunnallisen intotilaisuuden tapahtumiin liittyvistä koronarajoituksista tästä.

Tapahtumien järjestäjät voivat olla yhteydessä Seinäjoen kaupungin tartuntataudeista vastaavaan lääkäriin tai -hoitajaan, jotka tarvittaessa ohjaavat järjestäjiä tai tilavuokraajia (katso ohje PDF).

Seinäjoen kaupunki seuraa tarkasti epidemiatilannetta ja sosiaali- ja terveyslautakunta on valmis toimimaan nopeasti tilanteen niin vaatiessa. Seinäjoen kaupunki edellyttää kaikilta ehdottoman tarkkaa THL:n, OKM:n ja terveysviranomaisten ohjeiden noudattamista. (katso THL:n ja OKM:n ohje 31.5.2021)

Muista:

  • Älä osallistu yleisötilaisuuksiin jos sinulla on vähäisiäkin oireita.
  • Pidä huolta turvaväleistä.
  • Pidä huolta hyvästä käsihygieniasta.
  • THL suosittelee kasvomaskin käyttöä. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää koronavirustartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön.

Seinäjoen kaupunki tiedottaa koronan vaikutuksista osoitteessa www.seinajoki.fi/korona.


Seinäjoki on vahvistanut vuosien mittaan asemaansa merkittävänä tapahtumakaupunkina. Vuosittaiset suurtapahtumat kuten Provinssi, Tangomarkkinat ja Vauhtiajot houkuttelevat vuosi toisensa jälkeen kymmenet tuhannet ihmiset viihtymään Seinäjoella. Edellä mainittujen lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain satoja erikokoisia tapahtumia ja tilaisuuksia niin ulkona kuin sisätiloissa.

Seinäjoki tarjoaa myös erinomaiset puitteet eri paikkakunnilla kiertäville suurtapahtumille. Muutaman kuluneen vuoden aikana Seinäjoella on järjestetty mm. Kuninkuusravit 2020, Pesäpallon Itä-Länsi -ottelut 2019, UEFA U19-poikien EM-lopputurnaus 2018, Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati 2018, Farmari 2017, Kalevan kisat 2017 ja Asuntomessut 2016.

Kaupungin tapahtumamyönteisyys näkyy mm. sujuvana viranomaisyhteistyönä ja yksi mottomme onkin: ”Ei sellaista tapahtumaa, jonka vuoksi ei katuja suljettaisi.”.

Tervetuloa Seinäjoelle!