Kirkkokatu muuttuu kesäisin tapahtumien näyttämöksi. Alueen välittömästä läheisyydestä löytyy tapahtumavieraille majoituspalveluja, ravintoloita ja kahviloita. Kirkkokadun varrella sijaitsevat Marttilan koulu ja Lyseo, joiden tiloja tapahtumanjärjestäjä voi anoa käyttöönsä koulujen rehtoreilta. Kirkkokatua risteävä Alvar Aallon katu voidaan ottaa myös tapahtumakäyttöön.

Tietoja tapahtuma-alueesta

Sijainti: Kirkkokatu välillä Vapaudentie – Koulukatu

Pinta-ala: Kirkkokatu 4 620m2 ja Alvar Aallon katu 2 300m2 ja 2 400 m2

Alueelle sopivat tapahtumat

  • Festivaalit ja musiikkitapahtumat
  • Markkinat
  • Kulkueet ja paraatit

Alueelle järjestetyt tapahtumat

  • Tangomarkkinat
  • Vauhtiajot (iltatapahtuma)
  • Solar Sound
  • Puolustusvoimien valtakunnallinen paraati
  • Kansainväliset Suurmarkkinat

Kapasiteetti

5000-8000 henkilöä riippuen tapahtuman rakenteista ja yleisölle käytössä olevan alueen laajuudesta.

Pinnat ja kiinteät rakenteet

Katualueet on asvaltoitu. Katujen varsilla sijaitsee koulu- ja virastorakennuksia. Kadun varrella puita ja lipputankoja.

Alueen erityispiirteet ja käytössä huomioitavaa

Aluesuunnittelu on tehtävä niin, että asiointi virastoissa on mahdollista. Tapahtumanjärjestäjän on tiedotettava hyvissä ajoin alueen virastoja tapahtumasta, sen käytössä olevista alueista ja liikennejärjestelyistä. Koulujen tilojen ja piha-alueiden käytöstä sovitaan erikseen koulujen rehtoreiden kanssa. Kadun varrella olevia puita ei saa vahingoittaa.

Saniteettitilat

Alueella ei ole kiinteitä saniteettitiloja.

Veden, sähkön saatavuus ja valaistus

Alueen vesipisteiden ja sähköjakokeskusten sijoittelu näkyy aluekartassa. Lisätietoja antaa Seinäjoen Vesi ja Seinäjoen Energia, joilla on yhteinen asiakaspalvelunumero 0203 35000.

Rakentaminen ja purku

Katualue täytyy olla suljettuna muulta liikenteeltä ennen rakentamisen aloittamista ja purkamisen loppuun saakka. Rakentamisesta ja purusta syntyvät jätteet kierrätettävä asianmukaisesti.

Huoltoliikenne ja pysäköinti

Huoltoliikenne alueelle sallitaan. Viranomaisille toimitettavaan aluekarttaan on suositeltavaa merkitä huoltoliikenteen reitit. Kirjaston parkkialue teatterin takana on ensisijaisesti kirjaston asiakkaille. Yleisöpysäköintiin on hyödynnettävissä alueen läheisyydessä olevat yleiset parkkipaikat ja pysäköintitalot.

Kulkuyhteydet

Alue sijaitsee aivan kaupungin keskustassa vain kävelymatkan päässä Matkakeskuksesta ja keskustan palveluista.

Perusvuokra ja käyttöhinnasto

  • ei kaupalliset yleishyödylliset tapahtumat 0€
  • kaupalliset tapahtumat 250€/vrk, rakentaminen ja purku 50€/vrk

Mikäli tapahtuman kanssa on laadittu kaupungin kanssa erillinen laajempi kumppanuussopimus, johon on määritelty myös tapahtuma-alueet, maksua ei peritä