Seinäjoen taidehalli vastaa julkisen taiteen koordinoinnista Seinäjoen kaupungissa. Julkisella taiteella tarkoitetaan kaupunkitilassa tai esimerkiksi virastoissa ja kouluissa esillä olevaa taidetta. Julkisen taiteen kirjo on monipuolinen: pysyvää ja väliaikaista, rakentamiseen integroitua ja erillisiä teoksia, tapahtumia ja osallistavia projekteja.

Osallistu

Julkisen taiteen tuleviin tapahtumiin ja avoinna oleviin kyselyihin löytyvät linkit sivun laidasta Osallistu-otsikon alta. Seinäjoen kaupunki kerää asukkaiden näkemyksiä julkisesta taiteesta ja julkisten taideteosten hankintaprosesseihin osallistumisesta. Tavoitteena on kehittää asukkaiden osallistumismahdollisuuksia julkisen taiteen avulla. Kysely on auki 30.9.2022 asti.

Tutustu Seinäjoen julkiseen taiteeseen

Seinäjoen julkisiin taideteoksiin on mahdollista tutustua omatoimisesti vaikkapa muraalikartan tai valmiiden patsaspyöräilyreittien avulla.

Taide rakentamisessa ja kaupunkisuunnittelussa

Seinäjoen kaupunki on hyväksynyt julkisen taiteen periaateohjelman, joka sisältää kaupungin julkisen taiteen hankinnan menettelytavat ja rahoitusmallit. Periaateohjelma on kaupunkiorganisaation käyttöön tarkoitettu työkalu, jonka keskeisimpiä tavoitteita ovat

  • Julkisen taiteen yhdistäminen normaaliksi osaksi rakennushanketta
  • Prosenttiperiaatteen vakiinnuttaminen taidebudjetin avulla
  • Ainutlaatuisen ja mielekkään kaupunkiympäristön rakentaminen

Seinäjoen julkisen taiteen periaateohjelma löytyy sivun laidasta Taide rakentamisessa ja kaupunkisuunnittelussa -otsikon alta. Taide rakentamisessa ja Taide kaupunkitilassa -linkkien takaa löytyvät kaupungin kulttuuripalveluiden ja viestinnän yhteistyössä toteuttamat julkisen taiteen kaupunkivideot. Videot on tuottanut HALO Creative.