Tervehdys kaikille, olen Tuomas Viitasaari ja aloitin liikuntapalvelujen kunnossapitopäällikkönä 1.10.2021 alkaen. Päävastuualueeni sijoittuvat Seinäjoen ulkoliikuntapaikkojen ja -reitistöjen sekä jääurheilukeskuksen asioihin. Lisäksi olen mukana liikuntapaikkaprojekteissa, joita on odotettavissa verrattain paljon ensi vuodelle. On mahtavaa päästä mukaan edistämään liikuntapaikkojen tasoa sekä luomaan uusiakin paikkoja.
Työn aloitus on tapahtunut vauhdilla ja perehtyminen on osaltaan vielä käynnissä. Työyhteisöni vaikuttaa erittäin mukavalta ja osaavalta, joten minun on ollut helppo hypätä mukaan ”liikkuvaan junaan”.

Kuvassa Tuomas haavi kädessä. Haavissa kala. Taustalla talo.

Hieman itsestäni
Asun Seinäjoella ja perheeseeni kuuluvat vaimo ja kaksi alle kouluikäistä lasta. Lajitaustaa minulla on monipuolisesti, mutta missään en ole edennyt ammattilaistasolle saakka. Harrastan tätä nykyä liikkumista lenkkeilyn, hiihdon, salilla käymisen ja satunnaisten pallopelien muodoissa. Muuten luen tai kuuntelen äänikirjoja ja vietän aikaani perheeni parissa.

Mitä tuon tullessani
Tulin nykyisiin tehtäviini Ilmajoen kunnan liikunta- ja vapaa-aikakoordinaattorin virasta. Työnkuvani oli laaja ja piti sisällään myös samoja tehtäviä, mitä hoidan nykyisessä työssäni, mutta pienemmässä mittakaavassa. Olen vetänyt useita projekteja ja hankkeita. Lisäksi olen toiminut mm. valtiolla, jossa tarkastelin hankkeita rahoittajan näkökulmasta. Työhistoriani on sisältänyt myös paljon esimiestyötä. Koulutustaustani ovat Liikunnanohjaaja (AMK) ja Tradenomi (Ylempi AMK) –tutkinnot, jotka ovat luoneet hyvät pohjat esimerkiksi liikuntaan liittyvien projektien hallinnoimiseen.
Tuon tullessani laaja-alaisesti osaamista ja uusia ajatuksia toiminnan toteuttamiseen. Tämä ei tarkoita sitä, että asioita tehtäisiin nyt jotenkin huonosti vaan kehitetään niitä asioita, joissa on kehittämisen varaa/mahdollisuutta ja pidetään ne, mitkä asiat jo entuudestaan toimivat. Seinäjoella on tehty hyvää työtä urheilun ja harrastamisen eteen.
Minulle on myös tärkeää tuntea verkostoni hyvin, joten minuun voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä. Vaikka on asioita, mihin ei aina voi vaikuttaa ja juuri sillä hetkellä, niin on kuitenkin tärkeää, että asioista ja toiveista keskustellaan. Asiakaspalvelu on myös tärkeää ja näen, että työtehtäväni on hyvin pitkälle juurikin palvelutehtävä. Pyrin huomioimaan kaikki mahdollisimman tasavertaisesti.

Lopuksi
Olen todella innostunut uudesta tehtävästäni. Alue on laaja ja työtä riittää paljon. On ollut hienoa huomata jo nyt, että omat ajatukset ovat hyvin yhtenäiset työkavereideni kanssa sekä siitä, miten haluamme edistää asioita jatkossa. Tehdään yhdessä Seinäjoesta paras mahdollinen liikuntakaupunki, jossa kaikilla on tilaa liikkua!

Viitasaari Tuomas

kunnossapitopäällikkö , Liikuntapalvelujen hallinto

Julkaistu uutiskirjeessä 1/2021