Kuvassa poika hyppää laiturilta lampeen. Taustalla tyttöjä uimassa sekä Tanelinrannan nuorisotalo.

Seinäjoen kaupungin uimarannoista valvontaa on kesällä 2024 Tanelinrannalla, muilla rannoilla ei ole valvontaa. Rantavalvontaa järjestetään koululaisten kesäloman ajan. Kesäkaudella vessat ovat auki päivittäin klo 10 – 20. Jatkuvan ilkivallan vuoksi vessoissa ei ole paperia eikä saippuaa saatavilla.

Uimarannat

  • Kyrkösjärven uimaranta, Huhtala/ Seinäjoki
  • Sahanlammen uimaranta, Keskusta/ Seinäjoki
  • Tanelinranta, Tanelinranta/ Nurmo

Muut uimapaikat

  • Eläinlääkärin ranta, keskusta/ Ylistaro
  • Kalajärven uimaranta, Peräseinäjoki
  • Lehtisalon louhos, Kiikku/ Nurmo
  • Malkakoskenranta, Ylistaro
  • Pruukinrannan uimaranta, Huhtala/ Seinäjoki
  • Törnävän uimaranta, Törnävänsaari/ Seinäjoki
  • Veneskosken louhos, Veneskoski/ Nurmo

Kunnan terveydensuojeluviranomainen valvoo yleisten uimarantojen veden laatua. Vedestä mitataan kesäisin uimakauden aikana (15.6.–31.8.) säännöllisesti. Tulokset ovat nähtävillä kaupungin nettisivuilla ja uimarantojen ilmoitustauluilla. Siirry Seinäjoen uimarantojen vesitulokset sivulle

Rantojen hoidosta vastaa puistotoimi: puisto@seinajoki.fi puh. 06-4162512.

Kyrkösjärven venepaikkojen varauksia hoitaa Lakeuden Elämysliikunta ry.

Kalajärven uimaranta

Kuvassa Kalajärven uimarannalla olevat leikkitelineet

Kalajärventie 6, 61100 Peräseinäjoki
Uimavesiprofiili

Kalajärven leirintäalueen rantaprofiili on matala ja hiekkapohjainen. Rannalla on vesiliukumäki ja muita lapsille sopivia leikkivälineitä. Leirintäalueelta löytyy monipuolista tekemistä. Hyvät puku- ja suihkutilat sekä WC:t ja ravintola.
Kalajärven matkailukeskus

Kyrkösjärven uimaranta

Kuvassa Kyrkösjärven uimaranta ja pelastusvene

Kyrkösvuorentie 26, 60220 Seinäjoki
Uimavesiprofiili

Kyrkösjärven uimarannalla on pukuhuoneet, suihkut ja WC:t. Tilat ja kioski ovat auki kesäkuusta alkaen päivittäin 10-20.
Uimarantaa voi suositella myös liikuntarajoitteisille, sillä siellä on inva-WC, luiska veteen sekä esteetön kalastuslaituri. Lisäksi alueelta löytyy kaksi beach volley kenttää sekä Lakeuden Elämysliikunta ry:n kioski, luontotalo, kota ja 9 väyläinen frisbeegolfrata. Luontotalosta ja kodasta vastaa Lakeuden Elämysliikunta.

Sahanlammen uimaranta

Kuvassa Sahanlammen uimaranta ja pelastusvene

Vapaudentie 4, 60100 Seinäjoki
Uimavesiprofiili

Sahanlammen uimaranta sijaitsee joen varrella Seinäjoen keskustan tuntumassa. Puku- ja wc-tilat ovat auki koululaisten lomien aikana. Lisäksi rannalla on erilliset pukusuojat naisille ja miehille. Ranta sopii hyvin mm. lapsiperheille. Nurmialuetta on auringonottoa varten runsaasti. Rannan alueelta löytyy lisäksi kaksi beach volley kenttää.

Sahanlammen avantouintipaikka

Liikuntapalvelut on hankkinut Sahanlammen avantouintipaikalle uuden siirtoparakin avantouimareiden pukuhuoneiksi. Kesäaikana koppi viedään muuhun käyttöön.

Sisään pukuhuoneisiin pääsee kulkukoodilla ja kopit ovat käytettävissä ympäri vuorokauden. Naisille ja miehille on omat pukuhuoneet, joihin on eri koodit.

Käyttöoikeus ja kulkukoodi pukuhuoneeseen lunastetaan kausittain Uimahalli-Urheilutalon palvelupisteeltä. Hinta 10,00 €/kausi.
Avaimen vanhoihin pukuhuoneisiin aikaisempina vuosina hankkineet käyttäjät saavat kulkukoodin ilmaiseksi kaudelle 2023-2024 palauttamalla vanhan avaimen Uimahalli-Urheilutalon palvelupisteelle. Jatkossa kulkukoodi ostetaan vuosittain voimassa olevan hinnaston mukaan.

Kulkukoodin haltija sitoutuu noudattamaan avantouintikopin käyttöehtoja. Väärinkäyttötapauksissa ja käyttöehtojen noudattamatta jättäessä kulkuoikeus voidaan poistaa.
Kulkukoodi on henkilökohtainen ja sitä ei saa luovuttaa edelleen.

Lue lisää Sahanlammen avantouintipaikan pukukopista

Tanelinranta

Kuvassa Tanelinrannna uimarannan pelastusvene ja laituri.

Lampitie 10, 60510 Hyllykallio
Uimavesiprofiili

Tanelinrannan vesi on kirkasta. Rantaprofiili on melko jyrkkä ja soveltuu mm. uimahyppyihin, joita mahdollista suorittaa isolta laiturilta. Pikkulapsille rannalla on ns. poukama, joka on matala. Hiekkarantaa ja nurmialuetta on runsaasti auringon ottoa varten. Rannalta löytyy pukusuojat. Käytössä ovat Tanelinrannan nuoriso- ja urheilukeskusrakennuksen WC-tilat n. 100 metrin päässä rannalta.

Talvella rannalla on avanto ja sauna, josta vastaa Lakeuden Avantouimarit.

Lisäksi rannalla toimii vesiurheilukeskus Epop Wake, jossa voi harrastaa kaapelivesihiihtoa sekä SUP-lautailua.

Veneskosken uimaranta

Kuvassa Veneskosken uimarannan vesiliukumäki, laituri ja saunarakennus

Kuortaneentie 905, 60640 Isokoski

Uimaranta on vanha louhos ja sen vesi on kirkasta. Hiekkapohja on sopivan loivaprofiilinen lapsia ajatellen. Louhoksen keskellä on ponttoonilautta ja rannalla laituri sekä pieni liukumäki. Lisäksi uimarannalla on pukukopit, ulko-WC ja laavu.

Talvella rannalla on avanto ja sauna. Lisätietoja Veneskoski-Viitala -seura.