Tervetuloa tutustumaan keskustan julkisen taiteen teoksiin hauskan kuvasuunnistuksen avulla

Seinäjoen kulttuuripalvelut järjestää yhdessä Rasti-Jussien ja Luonnosta liikettä -hankkeen kanssa omatoimisen julkisen taiteen kuvasuunnistuskampanjan kesällä 2024. Kampanjan aikana voi omassa tahdissa kiertää karttaan merkityt julkisen taiteen teokset ja vastata niistä esitettyihin kysymyksiin. Taideteokset löytyvät kartan ja kuvavihjeiden perusteella. Teokset sijoittuvat keskustan ja Marttilan alueelle.

Kartan voi hakea mukaansa Apila-kirjastosta, kaupungintalolta tai Kalevan Navetasta. Kartta ja kysymykset löytyvät myös tältä sivulta.

Etsi julkisen taiteen teokset ja vastaa kysymyksiin. Oikeat vastaukset tulevat näkyviin kun lähetät lomakkeen. Löydät oikeat vastaukset myös täältä.

Jussin taiderastit

 • Kuvataiteilija Silja Selonen maalasi Seinäjoelle Linnut-muraalisarjan, johon kuuluu yhteensä 15 teosta. Lintujen lisäksi maalauksissa on symboleja. Mihin symbolit liittyvät?
 • Kuvanveistäjä Eero Hiironen tunnettiin eläessään luonnon ja puhtaan veden puolustajana. Hän inspiroitui suomalaisista järvistä ja veisti useita vesiaiheisia teoksia. Mitä muuta veistoksen muodosta tulee mieleen?
 • Kuvanveistäjä Raimo Utriaisen suunnittelema veistos paljastettiin kansainvälisessä juhlassa, jonne oli kutsuttu Seinäjoen ystävyyskaupunkien edustajat yhdeksästä eri kaupungista. Mistä materiaalista teos on valmistettu?
 • Kuvanveistäjä Kalervo Kallion veistos on muistomerkki eteläpohjalaiselle musiikille sekä kahdelle eteläpohjalaiselle säveltäjälle. Teos kuvaa harppua soittavaa naista. Mitkä ovat säveltäjien Klemetti ja Kuula etunimet?
 • Kuvanveistäjä Jussi Koivusalon Paimentyttö-patsas on ilahduttanut kaupunkilaisia jo 1960-luvulta asti. Alun perin teokseen kuului myös vesi. Mitä Paimentyttö tekee vedellä?
 • Patsas oli alun perin kansantaiteilija Aarne Hakala-Rahkon suunnittelema pienoisveistos. Kuvanveistäjä Matti Peltokangas loi sen pohjalta suuremman pronssiveistoksen. Teos kuvaa eteläpohjalaista toiminnan miestä. Mitä perinteistä eteläpohjalaisen miehen kansallispuvun osaa Jussi kantaa lanteillaan?
 • Kuvataiteilija Risto Pentikäinen voitti Keskustorin taidekilpailun Horsma-teoksella. Maitohorsma on Etelä-Pohjanmaan maakuntakukka. Luonnossa se voi kasvaa jopa 2-metriseksi. Kuinka korkea veistos on?
 • Kuvanveistäjä Samuli Alonen on luonut taideteoksia mielikuvituksellisista cityeläimistä. Cityhirven voi bongata myös Jyväskylästä ja Äänekoskelta. Veistos painaa yhtä paljon, kuin oikea hirvikin voi painaa! Kuinka paljon?
 • Muraalin ovat tehneet sisilialaiset taiteilijaveljekset, jotka kutsuvat itseään artistinimellä Gummy Gue. Maalauksen värit ja muodot luovat tarkkaan harkitun kokonaisuuden. Kuinka monta sinisen sävyä teoksessa on?
 • Kuvanveistäjä Terho Sakin veistos on muistomerkki. Veistos kuvaa kansoja yhdistävää liekkiä. Kenen muistoksi veistos on pystytetty?
 • Arkkitehti Alvar Aalto suunnitteli Lakeuden ristin kokonaistaideteokseksi. Veistos on osa Lakeuden ristiä ja suunniteltu kirkon ympäristöön sopivaksi. Se kuvaa kyyhkystä lähteellä. Missä merkki on?