Keräämme muistoja Seinäjoelta museokeskus Tiklaksen tuleviin näyttelyihin. Entisen Tiklaksen vaatetustehtaan ja myöhemmin Kansalaisopiston käytössä olleeseen rakennukseen tulee näyttelyitä aikuisille ja lapsille sekä tiloja museon henkilökunnalle, kokoelmille ja tutkimukselle. Perusnäyttely tulee keskittymään Seinäjoen historiaan 1950-luvulta nykyaikaan saakka.

Jos sinulla on muistoja esimerkiksi urheilusta, Provinssista, kesätöistä tai Tangomarkkinoista, kuulemme mielellämme. Apusi on meille tärkeää!

Voit tallentaa muistosi helposti Webropol-lomakkeen kautta: https://link.webropol.com/s/muistot

Oletko sinä se rohkelikko, joka lahjoittaa päiväkirjansa museoon?

Otamme vastaan myös lahjoituksia.

Museon historiakokoelmaan haetaan täydennystä 1950-luvun esineistöstä tähän päivään. Etsimme seinäjokisille tärkeitä esineitä ja kuvia, joiden taustalla on muisto tai tarina. Kontekstitieto antaa aineistolle merkityksen, jonka vuoksi se säilytetään museossa tuleville polville. Kansatieteellistä esineistöä, kuten kangaspuita, rukkeja ja rukinlapoja, museon kokoelmissa on jo runsaasti. Sen sijaan viime vuosikymmenien tuotepakkaukset, nuorisokulttuuriin ja vaikkapa paikalliseen urheiluun liittyvät esineet sekä Seinäjoella valmistetut vaatteet olisivat hyvin tervetulleita.

Haussa ovat myös päiväkirjat, kaitafilmit ja valokuvat. Oletko pitänyt päiväkirjaa vuosikymmeniä ja mietit mitä päiväkirjoillesi tekisit? Päiväkirjan tai muun henkilökohtaisen asian tai esineen voi lahjoittaa museolle myös siten, että se asetetaan esille nimettömänä.