Liikunnan ohjauspalveluiden tavoitteena on, että kaikilla kuntalaisilla on mahdollisuus harrastaa liikuntaa omista lähtökohdistaan.

Liikuntapalveluiden päätehtävä on tarjota soveltavan liikunnan ohjaustoimintaa ja liikuntatapahtumia erityisesti iäkkäille ja erityisryhmille. Työikäisten liikuntatarjonta painottuu vesiliikuntaryhmien ohjaamiseen. Säännöllisesti viikoittain kokoontuvia liikuntaryhmiä on noin 90.
Lasten uimakoulutoimintaa järjestetään kesäaikana uimahallissa. Liikuntapalvelut järjestää myös ohjattuja kuntosalitutustumisia ja vesijuoksuopastusta sekä kävely- ja kuntotestejä kysynnän mukaan.

Liikuntaryhmät

Tarjolla on ryhmiä joihin ilmoittaudutaan, avoimia ryhmiä ja ryhmiä joihin ilmoittaudutaan paikan päällä.

Ohjauksesta veloitetaan kausimaksu tai kertamaksu, joka on ilmoitettu kunkin ryhmän tietojen kohdassa. Uimahalli-Urheilutalolla järjestettäviin ryhmiin pitää maksaa lisäksi normaali uintimaksu/ kuntosalimaksu.

Lisäksi tarjolla on vertaisohjaajaryhmiä joiden ohjaajat toimivat vappaehtoisina eivätkä ole työsopimussuhteessa. Liikuntapalvelut kouluttaa ja tukee vertaisohjaajia tehtävissään. Vertaisohjaajien pitämistä ryhmistä ei peritä kurssimaksuja. Seinäjoen uimahallille ja kuntosalille on maksettava normaali pääsymaksu ja lunastettava paikka palvelupisteeltä korkeintaan 45 minuuttia ennen ryhmän alkua.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen ryhmiin on vuosittain elokuussa. Joidenkin ryhmien ilmoittautumiset menevät ensin jonoon ja ilmoittautumisen päätyttyä valitaan ryhmiin pääsevät, huomioiden terveysperusteet.

Haettaviin liikuntaryhmiin ilmoittaudutaan Timmi-järjestelmän kautta erikseen ilmoitettuna aikana. Avoimiin vesiliikuntaryhmiin myydään paikkoja uimahallin palvelupisteellä 45 min ennen ryhmän alkua. Paikkaa ei voi varata etukäteen.

Ilmoittautuminen on auki ilmoitettuun päivään asti, jonka jälkeen tarkistamme ryhmien toteutumisen, jaamme ryhmät ja tiedoitamme ryhmiin päässeille. Ilmoittautuminen vapaille paikoille jatkuu koko vuoden.

Hyvinvoiva Seinäjoki -terveysliikuntaopas

Liikuntapalvelut on toteuttanut yhdessä Fitra OY:n kanssa Seinäjoen kaupungin asukkaille käytännönläheisen terveysliikunnan oppaan.
Opas on tarkoitettu jokaiselle kaupungin asukkaalle. Oppaasta löytyy monenlaista luettavaa ja ohjeita siihen, miten voit parantaa omaa terveyttäsi ja hyvinvointiasi olitpa aktiiviliikkuja tai vasta suunnittelet liikuntaharrastuksen aloittamista.
Oppaan sisältö ideoitiin yhdessä liikuntapalveluiden ja kaupungin eri sektorien kanssa.

Opas on jaossa liikuntahalleilla ja liikuntatoimistossa tai lataa opas tästä
Hyvinvoiva Seinäjoki -terveysliikuntaopas