Kuvassa liikunnanohjaaja Taija Heimovirta-Vavuli. Taustalla palloiluhalli missä ihmisiä ja erilaisia telineitä.

Heippa, olen Taija Heimovirta-Vavuli, uinninvalvoja-liikunnanohjaaja. Olen työskennellyt liikuntapalveluilla vuodesta 2016 asti, jolloin tulin töihin kesäuimaopettajaksi ja siitä olen jatkanut työtä uinninvalvojana.
Vuoden 2021 olen tehnyt hanketyöntekijän sijaisena liikunnanohjaajan työtä Porukalla luontoon hankkeessa. Uinninvalvomossa vuorossa ollessani ohjaan myös vesijumppia, jossa liikkuu niin työikäisiä kuin senioreitakin. Kesäisin ohjaan uimakouluja useamman viikon ajan, jolloin oppilaita on noin 250 opetettavaa/ opettaja.

Olen syntynyt Seinäjoella. Lukioon lähdin Keravalle ringeten perässä. Valmistuin liikunnanohjaajaksi (amk) Vierumäen Urheiluopistolta 2005. Olen työskennellyt Helsingin kaupungin liikuntavirastolla Vuosaaren toimipisteellä vuosina 2004-2013. Seinäjoelle paluun jälkeen olin kaksi vuotta Kivipuron kuntoutuskodilla liikunnanohjaajana, josta siirryin liikuntapalveluille ja sillä tiellä ollaan.

Liikunnallinen työ on minulle ominaisinta ja siitä sain myös ammatin. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kaksi kouluikäistä tyttöä. Harrastuksia on ollut palloilusta voimisteluun sekä ringette, jossa pelasin maailmanmestaruusjoukkueessa vuonna 2007. Tällä hetkellä harrastan tanssillista voimistelua Seinäjoen Voimistelijoissa ja kesällä pesäpalloa Nurmon Jymyn harrasteporukassa. Tämä on mukavaa jäähdyttelyä kilpaurheilun jälkeiseen elämään.

Tällä hetkellä opiskelen kunto- ja terveysliikunnan kehittäjäksi/ asiantuntijaksi YAMK- Haaga-Heliassa, Vierumäen Urheiluopistolla. Koulu kestää kaksi vuotta ja käyn sitä töiden rinnalla. Toivon sen tuovan lisää syvällisempää tietoa, kuinka liikunta vaikuttaa sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

Tämän hetken hanketyö on varhaiskasvatuksen kanssa yhteistyössä tehty Porukalla Luontoon! –hanke, joka on liikunnallista elämäntapaa edistävää toimintaa ja jonka tarkoituksena on lisätä lasten liikuntaa sekä fyysistä aktiivisuutta koko elämänkulussa, erityisesti vähän liikkuvien keskuudessa. Perheliikuntatuokioiden ohjaaminen niin keväällä kuin syksyllä tuo perheet yhteen toimimaan päiväkotien pihoilla. Myös varhaiskasvattajien tyhy-tuntien ohjaaminen kuuluu hankkeeseen.

Liikunnallista Joulunaikaa!
Taija Heimovirta-Vavuli

Julkaistu uutiskirjeessä 2/2021