Kuvassa lapsia pelaamassa jalkapalloa nurmella
Sisulla ja syrämmellä

Seinäjoen Sisu on yleisseura, jossa voi harrastaa ja kilpailla elämän kaikissa vaiheissa olit sitten lapsi, nuori, aikuinen tai varttuneemman väen edustaja. Seinäjoen Sisu on perustettu vuonna 1936, joten pitkä historiamme ja perinteemme on kivijalka, johon toimintamme perustuu. Siihen kivijalkaan perustui myös vuonna 2013 avattu monitoimihallin rakentaminen, jossa Sisulla ja sen toimijoilla oli merkittävä osuus alueen lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien turvaamiseksi.

Seuramme arvomaailma kumpuaa syvältä sisimmistämme, haluamme että kaikilla on mahdollisuus ja oikeus harrastaa omalla tasollaan, omilla ehdoillaan turvallisten aikuisten ohjaamana. Meille tärkeämpää on kasvattaminen ja ohjaaminen, kuin maailman luokan tähtien tekeminen. Toki niitäkin seurastamme tullut vuosikymmenten aikana. Veikko Männikkö, Markku Vierikko, Kai-Erik Kandelin ja Benedek Olah ovat olleet aikansa kestomenestyjiä ja kansainvälisen tason kilpailijoita. Lokakuussa Nenna Mörsky osallistuu toiminnallisen urheilun nuorten MM-kilpailuihin Kanadassa.

Seuramme harrastetuin laji on jalkapallo. Seuralla on pelaajia pallokoulusta M-45 joukkueeseen. Seuran edustusjoukkue pelaa vitosessa johtaen sarjaa puhtaalla pelillä neljäntoista kierroksen jälkeen. Joukkue pelaa 27.8. keskuskentällä TUL cupin loppuottelussa, jossa vastaan asettuu perinteinen TPV:n punakone Tampereelta.

Sisun joukkueisiin voi ilmoittautua kauden aikana. Helpoiten se tapahtuu tulemalla paikan päällä. Me kannustamme junioreita monipuolisuuteen, joten treenimäärämme vaihtelevat 1-3 kertaan viikossa. Näin turvaamme ajan muillekin harrastuksille, kavereille ja koulunkäynnille.

Kuvassa 4 pöytatennispöytää ja pelaajia sekä pöytien väleissä toimitsijat pistetaulujen kanssa.

Sisun ohjelmistossa on useita mailapelejä. Peleistä löytyy pöytätennis, sulkapallo ja tennis. Ohjelmistoon on tulossa myös padel ja pickleball. Mailapeleistä pöytätennis on yksi seuramme kruununjalokivista. Treeneissä on hyvä kansainvälinen meininki. Pelaajia löytyy useastakin Euroopan maasta. Pöytätennis on edullinen ja hyvä harrastus, jossa saa kaupanpäälle kielikylvyn. Tennis ja sulkapallo ovat enemmän aikuisemman väen harrastustoimintaa. Pilke silmäkulmassa, mutta tosissaan pallo saa kyytiä Sisun omalla kentällä radan varressa.

Voimailijat ovat olleet seurassamme aina vahvoja. Painonnosto ja voimanosto ovat vaihdelleet Sisun lajikentässä. Tällä hetkellä painonnosto ja toiminnallinen urheilu ovat vetäneet pidemmän korren. Painonnosto on löydetty erittäin hyvänä lajina muiden lajien rinnalla.

Sisun keilailijat ovat aina olleet oman lajinsa tuntijoita. Keilailu sopii hyvin perheliikunnaksi, jos totisempi harjoittelu ei nappaa. Se on ehkäpä lajeistamme haastavin, mutta myös koukuttaa kokeilijan herkästi.

Kansainvälisyys ja leiritoiminta ovat Sisun toiminnassa tärkeitä. Molemmat tarjoavat harrastajillemme uusia mahdollisuuksia nähdä maailmaa ja kokea elämyksiä. CSIT:n maailmankisat on järjestetty vuodesta 2010 alkaen. Tänä vuonna kisat on syyskuussa Italiassa. Sisusta lähtee edustus kahteen lajiin, sillä perinteisesti tennis on ollut mukana, mutta nyt myös padel tekee ensi esiintymisen kisakentillä.

Seinäjoen Sisun löytää helpoiten kentiltä ja saleista punaiset paidat päällä, mutta verkostakin löydät meidät www.seinajoensisu.fi. Olemme myös instassa ja naamakirjassa.  Me toimimme #sisullajasyrämmellä nyt ja tulevaisuudessa. Me haluamme tehdä maailman parasta terveyttä edistävää liikuntaa ja urheilua kohtuullisin kustannuksin. Me haluamme, että Seinäjoen Sisu on toimijoittensa näköinen seura, jossa on hyvä olla. Tuu itte kattoon, jos et usko.

Kuvassa lapsia pelaamassa sinisellä Kin-ball pallolla nurmikolla.

Seinäjoella toimivat liikuntaseurat ja – yhdistykset esittäytyvät. Julkaistu uutiskirjeessä 4/2023