Sahannevan luonnonsuojelualue

Sahannevan luonnonsuojelualueella sijaitsevan Kutsuvieraat-taidereitin varrella on viisi luonnonmateriaaleista valmistettua ympäristötaideteosta. Teosten materiaaleina on käytetty pellavakuitua, urushia, kakishibua, sellakkaa, mäntyä, koivua, tervanarua ja maa-ainesta.

Teokset on suunnitellut ja toteuttanut kuvataiteilija Reetta Partanen. Ideointi ja teoksen taustoittaminen on aloitettu yhteistyössä Suomen Luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piiri ry:n kanssa.

Yhteistyön taustana on ollut ajatus, että myös luonnonsuojelullisesti on tärkeää kokeilla uusia avauksia, joilla yhteisen ympäristön arvoa voidaan tuoda yleisön tietoisuuteen. Tavoitteena oli heti alusta saakka luoda teos, joka on kaikille avoin, elämyksellinen ja moniaistinen kokonaisuus.

Kutsuvieraat-taidereitin valmistumista on tukenut Taiteen edistämiskeskuksen näyttöapurahatoimikunta ja Pohjanmaan taidetoimikunta.

Kutsuvieraat-taidereitti alkaa noin kilometrin päästä Lakeuden Ursan tähtitornilta (Tähtitornintie 74, 60200 Seinäjoki).

Seinäjoen julkiset taideteokset

Reetta Partanen (s. 1982): Kutsuvieraat, kuva: Ambre Bonnefoi
taideteos suolla
Reetta Partanen (s. 1982): Kutsuvieraat, kuva: Ambre Bonnefoi