+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Nuorisopalvelut » Lasten liikennepuisto ja fiilispuisto

Lasten liikennepuisto ja fiilispuisto

LIIKENNE- ja FIILISPUISTOT on kaikille maksuton kesäaikana

Aukioloajat: joka päivä 3.6-4.8.2019, klo 10.00-18.00 (ajoaika päättyy klo 17.50)

Juhannuksena liikenne- ja fiilispuisto on kiinni 21.6-23.6.2019

Toukokuulle koulu- ja päiväkotiryhmät voivat varata yksityistunteja liikennepuistoon 10€/h.

Liikennepuisto

Uudet polkuautot on puistoon sponsoroineet yritykset: Bayerncar, Euromaster, Pizzeria Piikki, Rolls, Pancho Villa Seinäjoki, Seppälän Valokuvaamo, Urakointi Koivuluoma, ABC Seinäjoki, Kuljetus Käkelä-Petäys ja kuljetus Harri Kaminen.

Lasten liikennepuistossa alle 12-vuotiaat lapset pääsevät opettelemaan liikennesääntöjä ja kokemaan polkuautoilun riemua turvallisesti. Seinäjoen nuorisopalveluiden ylläpitämä vapaa-ajanpaikka on on maksuton ja toiminnallinen, jossa ei ajokalusto ehdi pölyttyä, sillä puistossa käy kesäisin n. 10 000 vierailijaa. Liikennesääntöjä opetteleville lapsille on puistossa lainattavia polkuautoja kahta eri kokoa sekä erikokoisia kypäriä voi lainnata, mutta saa käyttää myös omaa kypärää.

Puisto on kuin pienoismaailma, josta löytyy polkuautot, puhuva liikennevalo, tankkauspiste, suojatiet, liikenneympyrä ja jalkakäytävät. Illuusion luomisesta puistoon huolehtivat nuoret kesätyöntekijät, jotka auttavat autojen valinnassa ja ohjeistavat niiden käytössä. Ruuhka-aikoina ajoaika on n. 10 min. Puiston ohjaajat pitävät lisäksi liikennepuistoautokouluja, joissa lapset voivat ajaa ajokortin. Ajokorttitunnit on tarkoitettu 612-vuotiaille.

Yhdessä oppiminen on hauskaa ja lapset ovat liikennepuistossa aina huoltajiensa vastuulla. Turvallisuudesta ja opastuksesta liikennepuistossa huolehtivat vanhemmat ohjaajien kanssa yhdessä. Lapsi voidaan poistaa ajoradalta, mikäli hän ei kehotuksista huolimatta noudata puiston sääntöjä ja vaarantaa omaa tai muiden turvallisuutta.

Fiilispuisto

Fiilispuisto on kaikille avoinna oleva maksuton pelivälinelainaamo, joka sijaitsee Liikennepuiston yhteydessä ja sinne voi tulla pelailemaan sekä viihtymään erilaisten pelien ja leikkien merkeissä. Fiilis alueella saa lainnata kolmipyöriä ja potkumopoja perheen pienimmille, mutta näillä ei mennä ajoradalle turvallisuuden takia. Myös fiilispuistossa on ohjaaja, joka osallistuu toimintaan.

Puistot sijaitsevat Uimahalli-Urheilutaloa vastapäätä olevalla nurmialueella (Kirkkokatu 18).

Juhannuksena puisto on kiinni 21.6-22.6.2019

Käyntiosoite:
Kirkkokatu 18
60100 Seinäjoki

Lisätietoja:
Minna Koivuluoma
nuoriso-ohjaaja
p. 040 774 8374
minna.koivuluomaseinajoki.fi

Maryna Baburets
ts. toimistosihteeri
p. 06 416 2265
maryna.baburetsseinajoki.fi

Nuorisopalvelut järjestävät toukokuussa 2019 liikennepuistossa ajotunteja koululuokille ja päiväkotiryhmille, 10 €/tunti. Muista varata ryhmällesi aika ajoissa!


Lasten liikennepuisto ja fiilispuisto
Kirkkokatu 18
60100 Seinäjoki

Lisätietoja
Minna Koivuluoma, nuoriso-ohjaaja
p. 040 774 8374, minna.koivuluomaseinajoki.fi