Linnut, 2018

Kuvataiteilija Silja Selonen maalasi Seinäjoelle Linnut-muraalisarjan, johon kuuluu yhteensä 15 teosta. Lintujen lisäksi maalauksissa on symboleja. Mihin symbolit liittyvät?

Musiikkiin, lintujen lisäksi kartan muraaleista löytyivät nuottiviivasto sekä nuotti.

Veden voima, 2008

Kuvanveistäjä Eero Hiironen tunnettiin eläessään luonnon ja puhtaan veden puolustajana. Hän inspiroitui suomalaisista järvistä ja veisti useita vesiaiheisia teoksia. Mitä muuta veistoksen muodosta tulee mieleen?

­­­­­­­­­­­­­­Veistoksessa voi nähdä esimerkiksi aaltoja tai ihmishahmon. Yhtä oikeaa vastausta ei ole, vaan jokainen katsoja voi nähdä teoksessa eri muotoja.

Ystävyyttä yli rajojen, 1989

Kuvanveistäjä Raimo Utriaisen suunnittelema veistos paljastettiin kansainvälisessä juhlassa, jonne oli kutsuttu Seinäjoen ystävyyskaupunkien edustajat yhdeksästä eri kaupungista. Mistä materiaalista teos on valmistettu?           A. teräksestä ja alumiinista          B. kivestä ja betonista          C. muovista

Klemetti-Kuulan patsas, 1963

Kuvanveistäjä Kalervo Kallion veistos on muistomerkki eteläpohjalaiselle musiikille sekä kahdelle eteläpohjalaiselle säveltäjälle. Teos kuvaa harppua soittavaa naista. Mitkä ovat säveltäjien Klemetti ja Kuula etunimet?

Heikki ja Toivo.

Paimentyttö, 1963

Kuvanveistäjä Jussi Koivusalon Paimentyttö-patsas on ilahduttanut kaupunkilaisia jo 1960-luvulta asti. Alun perin teokseen kuului myös vesi. Mitä Paimentyttö tekee vedellä?

Veistoksen tyttö pesee vedellä kasvojaan. Alun perin vesi valui tytön käsien välistä edessä olevaan vesialtaaseen.

Yrittäjä-Jussi, 1984

Patsas oli alun perin kansantaiteilija Aarne Hakala-Rahkon suunnittelema pienoisveistos. Kuvanveistäjä Matti Peltokangas loi sen pohjalta suuremman pronssiveistoksen. Teos kuvaa eteläpohjalaista toiminnan miestä. Mitä perinteistä eteläpohjalaisen miehen kansallispuvun osaa Jussi kantaa lanteillaan?

Helavyötä ja puukkoa.

Horsma, 2019

Kuvataiteilija Risto Pentikäinen voitti Keskustorin taidekilpailun Horsma-teoksella. Maitohorsma on Etelä-Pohjanmaan maakuntakukka. Luonnossa se voi kasvaa jopa 2-metriseksi. Kuinka korkea veistos on?

A. alle 4 metriä            B. noin 5 metriä            C. yli 7 metriä

Cityhirvi, 2014

Kuvanveistäjä Samuli Alonen on luonut taideteoksia mielikuvituksellisista cityeläimistä. Cityhirven voi bongata myös Jyväskylästä ja Äänekoskelta. Veistos painaa yhtä paljon, kuin oikea hirvikin voi painaa! Kuinka paljon?                          A. 100 kg           B. 500 kg           C. 800 kg

Nordic breath, 2018

Muraalin ovat tehneet sisilialaiset taiteilijaveljekset, jotka kutsuvat itseään artistinimellä Gummy Gue. Maalauksen värit ja muodot luovat tarkkaan harkitun kokonaisuuden. Kuinka monta sinisen sävyä teoksessa on?

Viisi sinisen sävyä.

Heimotulet, 1965

Kuvanveistäjä Terho Sakin veistos on muistomerkki. Veistos kuvaa kansoja yhdistävää liekkiä. Kenen muistoksi veistos on pystytetty?

Karjalan ja karjalaisten muistomerkki.

Elämän lähteellä, 1963

Arkkitehti Alvar Aalto suunnitteli Lakeuden ristin kokonaistaideteokseksi. Veistos on osa Lakeuden ristiä ja suunniteltu kirkon ympäristöön sopivaksi. Se kuvaa kyyhkystä lähteellä. Löydätkö veistoksesta Aallon merkin?

Aallon merkki on kyyhkysen alapuolella vesialtaassa. Merkki on a-kirjain, joka muistuttaa hieman kalaa.