Porukka poseeraa grillikatoksen edessä.

Peräseinäjoen Viitalan kylässä asuvalle Timo Myllärille rauhalliset maastot, hyvät harrastetilat ja sujuvat kulkuyhteydet tekevät kylästä parhaan paikan asua.

– Kun lähtee hiihtämään, menee Loukasnevan yli ja katsoo sitä maisemaa, niin ei kannata maksaa kahtatuhatta euroa Lapin viikosta. Kyllä tuolla saa työajatukset karkotettua, Viitalan nuorisoseuran puheenjohtaja Mylläri kuvailee.

Teemme aika paljon työtä sen eteen, että ladut ovat hyvät.

Liikuntamahdollisuuksille luodaan tilaa kylällä: Nuorisoseuratalo Sovintolan takaa lähtevältä pururadalta pääsee luontopolkuja pitkin mm. Kalajärvelle. Uudistettujen polkujen ja korjattujen opastetaulujen lisäksi Timo mainitsee Nurmon rajalla sijaitsevan suositun Tieran mökin.

– Parhaimpina talvina Tieran mökillä käy yli 600 hiihtäjää. Teemme aika paljon työtä sen eteen, että ladut ovat hyvät.

Sovintolassa liikutaan paritanssin pyörteissä, ja kaveria saa haastaa pingiksessä. Alaviitalan koululaiset ovat ideoineet koulun pihalle frisbeekiekkoradan jääkiekkokaukalon seuraksi.

Ensi kesäksi on suunnitteilla kylätapahtuma vanhojen ajoneuvojen ympärille.

Yhdeksi kylän vahvuudeksi Timo kokee vireän alakoulun ja Riskunmäen asuntoalueen, joka on lapsiperheiden suosiossa.

– Voi olla, että lapsiperheet tykkäävät muuttaa paikkaan, jossa voi käydä kyläkoulua, ja jossa palvelut ovat lähellä. Seinäjoelta matka ei ole kuin vartti.

Ensi kesäksi on suunnitteilla kylätapahtuma vanhojen ajoneuvojen ympärille. Suosittuja tapahtumia ovat olleet mm. Sovintolaan väkeä kokoavat Syyspäivälliset ja Pääsiäisvalakiat. Kaikki voivat tulla seurantalon tiloihin vuokralle pitämään omaa toimintaa.

– Eihän ne seinät mitään tee. Ihmiset tekevät sen kylän.

Maisemakuvassa hiihtolatu ja auringonlasku.

Timon vinkit Peräseinäjoen Viitalan kylälle: