Tunnus

Virallisissa yhteyksissä käytetään tekstilogoa tai ääriviivaversiota. Tunnuksesta käytetään ensisijaisesti sinistä pystyversiota.

Värillistä tunnusta käytetään markkinointimateriaaleissa ja vapaamuotoisemmassa viestinnässä. Poikkeustapauksissa tunnusta voi käyttää myös mustana.

”Tekstilogon alareunassa kulkee aaltoliike, joka symboloi kaupungin jatkuvaa soljuvaa muutosta. Tekstilogo on jämäkkä ja pyöreät muodot ovat sympaattisia. Merkki koostuu yhdeksästä symbolista. Tekstilogo ja merkki muodostavat Seinäjoen virallisen tunnuksen.”
Lisätietoa tunnuksesta löytyy graafisesta ohjeistosta.

Tunnusvariaatiot

Tekstilogot

Seinäjoen tekstilogo
Seinäjoen tekstilogo negana

Sininen tunnus, ääriviivaversiot

Seinäjoen tunnus, pystyversio
Seinäjoen tunnus, vaakaversio

Värillinen tunnus

Seinäjoen virallinen tunnus, värillinen
Seinäjoen tunnus, värillinen vaaka

Vaakuna

Seinäjoen kaupungin vaakuna

Seinäjoen kaupungin vaakunan on suunnitellut taiteilija Olof Eriksson vuonna 1951. Vaakunan hopeisessa kilvessä on sininen reunasta reunaan ulottuva sakaraharjainen ja juurestaan aaltokoroinen muuri. Vaakunan värit ovat hopea ja sininen (c100 m70, PMS 286).

Seinäjoen kaupungin virallista vaakunaa käytetään vain kaupunginhallituksen erikseen päättämien yleisohjeiden mukaisesti. Vaakunan käyttö edellyttää kaupungin lupaa. Lupaa haetaan hallintojohtajalta, p. 044 754 1670. Vaakunaa ei saa muokata, ja sitä saa käyttää vain siihen käyttötarkoitukseen, johon lupa on myönnetty.

Avaruuden pääkaupunki -logo

Avaruuden pääkaupunki -logo koostuu Seinäjoen nimilogosta ja Avaruuden pääkaupunki -sloganista. Kun käytetään sinistä nimilogoa, slogan kirjoitetaan mustalla. Jos nimilogo on valkoinen, myös slogan kirjoitetaan valkoisella. Tämä on kaupungin brändäämiseen tarkoitettu logo. Sitä ei käytetä virallisissa yhteyksissä. Englanniksi slogan on The Capital of space.

Seinäjoki-sana vahvalla sinisellä fontilla kirjoitettuna. Sen alla mustalla pienemmällä fontilla kirjoitettu the capital of space. Valkoinen tausta.