Seinäjoen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn toimialan kolmivuotinen hanke maahanmuuttajapalveluiden kehittämiseksi on alkanut maaliskuussa 2020.

Tutustu hankekuvaukseenMONI-info tulee olemaan osa seinäjokisia, alueellisia ja valtakunnallisia verkostoja, johon kuuluu organisaatioita, yrityksiä, oppilaitoksia ja osaajia.

Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalvelu MONI -hanketta rahoittaa Euroopan Unionin sosiaalirahasto / Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020. Hankkeen rahoituksen on myöntänyt Keski-Suomen ELY.

Hankkeen aikana Seinäjoelle muodostetaan palvelu, josta seinäjokiset maahanmuuttajat ja tänne haluavat saavat tietoa arkeen, opiskeluun, työhön ja harrastuksiin liittyen. Palvelut ovat maksuttomia.

Hankkeen työntekijät

Hankkeessa työskentelee kaksi 100% työntekijää: maahanmuuttajakoordinaattori ja palveluohjaaja ovat Seinäjoen kaupungin työntekijöitä. Katso yhteystiedot MONI-infon sivulta.

Hankkeen ohjausryhmä

Hankkeen ohjausryhmän muodostavat jäsenet tai muut jäsenet seuraavista organisaatioista: Seinäjoen kaupunki (elinvoiman ja kilpailukyvyn toimialan johtaja, sosiaali- ja terveystoimialan johtaja, kaupunginhallituksen edustaja, elinvoimalautakunnan edustaja, kv-asioiden koordinaattori, kuntakokeilun johtaja), Etelä-Pohjanmaan liitto, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto, SeAMK, Sedu, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Etelä-Pohjanmaan KELA, Into Seinäjoki, Seinäjoen Yrittäjät, Etelä-Pohjanmaan kauppakamari ja Keski-Suomen ELY-keskus. MONI-hankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Sirkka Penttilä ja varapuheenjohtaja Pertti Kinnunen. Esittelijänä Katja Kaataja.

Hanketyöryhmä

Hankkeelle on perustettu käytännön toimijoiden muodostama hanketyöryhmä. Maahanmuuttajia on mukana yksityishenkilöinä neljä henkilöä. Hanketyöryhmässä on jäseniä seuraavista organisaatioista: Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto / AIMO monialainen työllisyyspalvelu, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, SeAMK korkeakoulupastori, SeAMK opo, Seinäjoen kansalaisopiston suunnittelijaopettaja, Sedu kotokouluttaja, SPR Länsi-Suomen piirin edustaja, Sevaksen edustaja, MLL edustaja, Kokka kohti Etelä-Pohjanmaata -hankkeen edustaja. Seinäjoen kaupungilta mukana ovat pakolaistyön koordinaattori, hyvinvointilautakunnan edustaja, Toimintojen talon toiminnanjohtaja, Ohjaamon edustaja, aikuissosiaalityön johtaja ja TYPAn vastaava työvalmentaja.

Tutustu EU:n rakennerahastojen hankesivuihin