Mies pitää kädessään  kasvia.
Akvaariokasvien kasvatus on tarkkaa puuhaa, ja vaatii erityiset kasvatuskaapit.
Alan Morris sanoo akvaarioyrityksensä menestyksen olevan sattumien sarja. Seinäjoelle päätyminenkin oli silkka vahinko. Kaikesta päätellen kuitenkin onnekas sellainen.

En koskaan ajatellut päätyväni asumaan Seinäjoelle. Olin asunut ja työskennellyt hotellivirkailijana Helsingissä jo 13 vuotta. Vierailin aika ajoin äitini luona Jyväskylässä, ja silloin tapahtui jotain, joka muutti
elämäni suunnan.

Minulla oli käytössä eräs deittisovellus. Siinä oli etäisyysrajoitus päällä. Helsingissä ollessani en olisi ikinä kohdannut sovelluksen kautta Seinäjoella asuvaa Villeä, mutta nytpä niin kävi. Tapasimme ja rakastuimme, ja aloimme pian suunnitella yhteistä elämää Helsingissä.

Olen kotoisin Iso-Britanniasta, Chesterin kaupungista. Äitini rakastui suomalaiseen mieheen, ja me muutimme Jyväskylään, kun olin 10-vuotias. Alussa minulla oli vaikeaa, kun en tietenkään puhunut sanaakaan suomea. Olen kuitenkin rakentanut elämäni nyt Suomeen ja Seinäjoelle.

Minun ja puolisoni Villen Helsinkiin muutto jäi, kun Ville sai hoitoalalta fysioterapeuttina ja psykiatrisena hoitajana hyvin töitä Seinäjoelta. Minä aloin olla kyllästynyt hotellialaan. Lisäksi tuntui vapauttavalta tajuta,
miten väljästi Seinäjoella voi asua samalla rahalla, jolla Helsingissä saa pienen yksiön. Olin asunut 25 neliön asunnossa vuosia. Nyt asumme leveästi Soukkajoen kodissamme, yhdessä Villen 13-vuotiaan pojan kanssa.

Tuntuu uskomattomalta, että päätyminen tänne ja tämä yritys ovat molemmat ihan vahinkoja.

Verkkokauppayrittäminen oli alun perin Villen idea. Hän sai päähänsä, että olisi kiinnostava pitää verkkokauppaa. Akvaarioala puolestaan oli minun keksintöni. Olen lapsuudessa ja nuoruudessa käytännössä elänyt eläinkaupoissa, sillä sukulaiseni ovat alalla. Perustimme Fishtank.fi:n Villen kanssa yhdessä.

Yrityksemme on lähtenyt hyvin käyntiin. Muutaman vuoden sisään olemme laajentaneet uusiin tiloihin ja lisänneet varastotilaa kolmeen kertaan. Aluksi meidän piti startata hyvin pienesti: suunnittelimme raivaavamme kodista pari hyllyä yrityksen varastoksi. Homma kuitenkin lähti nopeasti kasvamaan. Ryhdyimme saman tien myös akvaariotarvikkeiden tukkuliikkeeksi, ja olemme useiden brändien maahantuoja, joten tilaa tarvitaan. Tällaiseen määrään varastotilaa ei olisi pääkaupunkiseudulla mitään mahdollisuuksia taloudellisesti.

Minä pyöritän yrityksemme päivittäistä toimintaa. Ville toimii psykiatrian hoitoalalla, ja on siinä huippu. Hänellä on myös oma yrityksensä, joka tarjoaa tatuointien poistoa. Olen tyytyväinen elämääni Seinäjoella. Tuntuu uskomattomalta, että päätyminen tänne ja tämä yritys ovat molemmat ihan vahinkoja. Kotikaupunkini Chester on vähän isompi kuin Seinäjoki, ja todella vanha ja upea arkkitehtuuriltaan. Kaupungissa on esimerkiksi muuri keskiajalta. Seinäjoki on erilainen, mutta kiva kaupunki.

En ikinä vaihtaisi tätä pois, mitä olen täältä saanut. •

Teksti: Kirsi Haapamatti
Kuva: Minni Pitkämö
*
Tämä juttu on osa Avaruuden tähdet -julkaisua.


Kiinnostaako elämä Seinäjoella? Tutustu Muuttajat-sivustoon.