Yleisneuvontaa
Koulutus, työ & osaaminen

MONI-info on maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapiste. MONI-infon toimisto sijaitsee Framin kampusalueella. Osoite on Frami C, Kampusranta 9 C, katutaso. Palvelemme sinua puhelimella, internetissä tai voit tulla käymään toimistossamme. Linkki kalenteriin, josta voit varata ajan, löytyy tältä sivulta.

MONI-infon palvelut ja tapahtumat ovat ilmaisia ja avoimia kaikille maahanmuuttajille ja muille kiinnostuneille.

MONI-info page in English

MONI-infon YouTube

Mikä on MONI-info?

MONI-info neuvoo ja ohjaa kaupunkimme maahanmuuttajia. Meillä voit käydä kerran tai ilmoittautua asiakkaaksi. Palvelemme seinäjokisia maahanmuuttajia, jotka ovat työttömiä, työssä, koulutuksessa tai työmarkkinoiden ulkopuolella. Seinäjoki-Ilmajoki kuntakokeilun kanssa teemme yhteistyötä.

Asiakkaitamme ovat myös muut maahanmuuttajat, elinkeinoelämä, oppilaitokset ja organisaatiot, jotka tuottavat maahanmuuttajien palveluita. Työnantaja, palvelemme sinua esimerkiksi oleskelulupaneuvonnassa.

Palvelemme myös kolmannen (esim. yhdistykset) ja neljännen (yksityiset ihmiset) sektorin organisaatioita, jotka toimivat maahanmuuttoon, työperäisen maahanmuuton kehittämiseen, osallisuuteen, hyvinvointiin, tasa-arvoon tms. teemoihin liittyvien asioiden parissa.

Näin tavoitat meidät:

MONI-info on maahanmuuttajan portti Seinäjoelle

Palvelemme Seinäjokisia ja Etelä-Pohjanmaan maahanmuuttajia sekä maahanmuuttajia, jotka haluavat muuttaa Seinäjoelle.

Palvelumme ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Olemme osa verkostoa, joka palvelee maahanmuuttajia Etelä-Pohjanmaalla ja Suomessa.

Tehtävämme ovat:

 • ohjata henkilökohtaisesti

  Neuvomme ja ohjaamme seinäjokisia tai maahanmuuttajia, jotka harkitsevat Seinäjoelle muuttoa.  Ohjaamme ja neuvommehenkilökohtaisesti työnhaussa ja koulutusasioissa. Palvelumme on asiakkaillemme maksutonta.

  MONI-info välittää tietoa ja toimii linkkinä maahanmuuttajien, eri palveluntarjoajien, elinkeinoelämän, oppilaitosten ja arjen asioissa palvelevien organisaatioiden välillä.

 • neuvoa asioimisessa

  Kokoamme yhteen tietoa palveluista Seinäjoen kaupungilta ja eri palveluntarjoajilta: viranomaiset, työnhaku, tukien haku, koulutuspaikan haku jne.

  Tavoitteena on, että asiakkaan on helppo löytää palvelu, jota hän tarvitsee. Autamme asiakasta, jotta hän ymmärtää, miten palvelu etenee ja mitä asiakkaalta odotetaan eri vaiheissa.

 • olla kohtaamispaikka

  Haluamme olla järjestämässä erilaisia iltatilaisuuksia, työpajoja, verkostoitumistilaisuuksia, seminaareja ja muita tapahtumia. Ne ovat avoimia ja maksuttomia kaikille. Kutsumme mukaan kaikki kiinnostuneet. Kaikki voivat tulla mukaan ja emme odota sinulta mitään erityistä osaamista Tilaisuudet eivät velvoita sinua mihinkään. Teemme mielellämme yhteistyötä yritysten, organisaatioiden, muiden hankkeiden ja vapaaehtoisten kanssa.

Hankkeen toimintaan osallistuvasta pitkäaikaisesta asiakkaasta täytetään aloituslomake yhdessä

ESR-hankkeen osallistujista kerättävät henkilötiedot

ESR-henkilörekisterin tietosuojaseloste

Näin kuulet meistä jatkossa:

 • Seuraa meitä Facebookissa @maahanmuuttajienMONIpalvelu
 • Tilaa uutiskirjeemme (tulossa; sähköpostiin saapuva uutiskirje ilmestyy tarvittessa, noin 2-4 kertaa vuodessa)
 • Täytä yhteydenottolomake ja otamme sinuun yhteyttä (tulossa)

Pakolaispalvelut / Refugee Services

Meillä MONI-infossa asioivat henkilöt, jotka eivät kuulu pakolaispalveluiden asiakkaksi. Seinäjoen kaupungin pakolaispalvelut hoitaa lakisääteiset kotoutumispalvelut turvapaikan saaneille kuntaan asettuneille ja pakolaisstatuksella saapuneille kolmen vuoden ajan.

At MONI-info we serve clients who are not eligibled to have services from the Refugee services. City of Seinäjoki Refugee Services provides statutory integration services for people who have refugee status or who have settled down to Seinäjoki after asylum process. Refugee services serve these new inhabitants for three years time.

Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalvelu MONI on kaupungin maksutonta palvelua. Toiminta käynnistetään EU-hankkeena. Lue lisää

Hanketta rahoittaa Euroopan Unionin sosiaalirahasto.
Vipuvoimaa eu:lta 2014-2020.
Hankkeen rahoituksen on myöntänyt KEski-suomen ely.

klikkaa kuva isommaksi hiiren oikealla näppäimellä: