Yleisneuvontaa
Koulutus, työ & osaaminen

MONI-info on maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapiste. MONI-infon toimisto sijaitsee Framin kampusalueella. Osoite on Frami C, Kampusranta 9 C, katutaso. Palvelemme sinua puhelimella, internetissä tai voit tulla käymään toimistossamme. Linkki kalenteriin, josta voit varata ajan, löytyy tältä sivulta.

MONI-infon palvelut ja tapahtumat ovat ilmaisia ja avoimia kaikille maahanmuuttajille ja muille kiinnostuneille.

Mikä on MONI-info?

MONI-info neuvoo ja ohjaa kaupunkimme maahanmuuttajia. Meillä voit käydä kerran tai ilmoittautua asiakkaaksi. Palvelemme seinäjokisia maahanmuuttajia, jotka ovat työttömiä, työssä, koulutuksessa tai työmarkkinoiden ulkopuolella.

Asiakkaitamme ovat myös muut maahanmuuttajat, elinkeinoelämä, oppilaitokset ja organisaatiot, jotka tuottavat maahanmuuttajien palveluita.

Palvelemme myös kolmannen (esim. yhdistykset) ja neljännen (yksityiset ihmiset) sektorin organisaatioita, jotka toimivat maahanmuuttoon, työperäisen maahanmuuton kehittämiseen, osallisuuteen, hyvinvointiin, tasa-arvoon tms. teemoihin liittyvien asioiden parissa.

Näin tavoitat meidät:

 • Soita meille 044 4181816
 • Täytä yhteydenottolomake tällä sivulla ja otamme sinuun yhteyttä
 • Varaa palveluaika 15, 30 tai 60 minuuttia
 • Lähetä sähköpostia tanja.marttila@seinajoki.fi tai katja.kaataja@seinajoki.fi
 • Lähetä WhatsApp -viesti 044 4181816
 • Lähetä Messenger-viesti @maahanmuuttajienMONIpalvelu
 • Katso tapahtumakalenterimme FB:ssa

MONI-info on maahanmuuttajan portti Seinäjoelle

Palvelemme Seinäjokisia ja Etelä-Pohjanmaan maahanmuuttajia sekä maahanmuuttajia, jotka haluavat muuttaa Seinäjoelle.

Palvelumme ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Olemme osa verkostoa, joka palvelee maahanmuuttajia Etelä-Pohjanmaalla ja Suomessa.

Tehtävämme ovat:

 • ohjata henkilökohtaisesti

  Neuvomme ja ohjaamme seinäjokisia tai maahanmuuttajia, jotka harkitsevat Seinäjoelle muuttoa.  Ohjaamme ja neuvommehenkilökohtaisesti työnhaussa ja koulutusasioissa. Palvelumme on asiakkaillemme maksutonta.

  MONI-info välittää tietoa ja toimii linkkinä maahanmuuttajien, eri palveluntarjoajien, elinkeinoelämän, oppilaitosten ja arjen asioissa palvelevien organisaatioiden välillä.

 • neuvoa asioimisessa

  Kokoamme yhteen tietoa palveluista Seinäjoen kaupungilta ja eri palveluntarjoajilta: viranomaiset, työnhaku, tukien haku, koulutuspaikan haku jne.

  Tavoitteena on, että asiakkaan on helppo löytää palvelu, jota hän tarvitsee. Autamme asiakasta, jotta hän ymmärtää, miten palvelu etenee ja mitä asiakkaalta odotetaan eri vaiheissa.

 • olla kohtaamispaikka

  Haluamme olla järjestämässä erilaisia iltatilaisuuksia, työpajoja, verkostoitumistilaisuuksia, seminaareja ja muita tapahtumia. Ne ovat avoimia ja maksuttomia kaikille. Kutsumme mukaan kaikki kiinnostuneet. Kaikki voivat tulla mukaan ja emme odota sinulta mitään erityistä osaamista Tilaisuudet eivät velvoita sinua mihinkään. Teemme mielellämme yhteistyötä yritysten, organisaatioiden, muiden hankkeiden ja vapaaehtoisten kanssa.

Yhteyslomake

Lähetä tästä pyyntö, ja me otamme sinuun yhteyttä (linkki tulossa)

 • soittopyyntö
 • ajanvarauspyyntö

Henkilötietoja ei luovuteta toimistomme ulkopuolelle. Lisäämme sinut uutiskirjeemme tilaajaksi.

Hankkeen toimintaan osallistuvasta pitkäaikaisesta asiakkaasta täytetään aloituslomake yhdessä.

ESR-hankkeen osallistujista kerättävät henkilötiedot

ESR-henkilörekisterin tietosuojaseloste

Näin kuulet meistä jatkossa:

 • Seuraa meitä Facebookissa @maahanmuuttajienMONIpalvelu
 • Tilaa uutiskirjeemme (tulossa; sähköpostiin saapuva uutiskirje ilmestyy tarvittessa, noin 2-4 kertaa vuodessa)
 • Täytä yhteydenottolomake ja otamme sinuun yhteyttä (tulossa)

Pakolaispalvelut / Refugee Services

Meillä MONI-infossa asioivat henkilöt, jotka eivät kuulu pakolaispalveluiden asiakkaksi. Seinäjoen kaupungin pakolaispalvelut hoitaa lakisääteiset kotoutumispalvelut turvapaikan saaneille kuntaan asettuneille ja pakolaisstatuksella saapuneille kolmen vuoden ajan.

At MONI-info we serve clients who are not eligibled to have services from the Refugee services. City of Seinäjoki Refugee Services provides statutory integration services for people who have refugee status or who have settled down to Seinäjoki after asylum process. Refugee services serve these new inhabitants for three years time.

Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalvelu MONI on täysin uutta toimintaa. Toiminta käynnistetään EU-hankkeena. Lue lisää

Hanketta rahoittaa Euroopan Unionin sosiaalirahasto.
Vipuoimaa eu:lta 2014-2020.
Hankkeen rahoituksen on myöntänyt KEski-suomen ely.

klikkaa kuva isommaksi hiiren oikealla näppäimellä: