Kaksi naista ovat teltan sisällä myymässä arpoja.
Kihniänkylän nuorisoseuran aktiivit myyvät arpoja Peräseinäjoen markkinoilla.

Kihniänkylä merkitsee Susanna Kangasniemelle rauhallisuutta, turvallisuutta ja luonnon läheisyyttä.

– Täällä on tilaa olla ja toteuttaa omia asioita. Mahdollisuudet ja puitteet löytyvät kylältä esimerkiksi hevosten pitämiseen. Monet tykkäävät myös metsästää, Kihniänkylän nuorisoseuran aktiivi kuvailee.

Perinteisillä isänpäivä- ja äitienpäivälounailla herkutellaan yhdessä

Kylän keskuksena toimii Sampolan nuorisoseura, jonka toiminnassa myös Susanna on mukana.

– Se on hyvin yhteisöllistä toimintaa. Nuorisoseuran kautta oppii tuntemaan kylällä asuvia ihmisiä ja heidän vahvuuksiaan. Siellä pääsee aidosti vaikuttamaan kylää koskeviin asioihin.

Yhteisestä toiminnasta kumpuaa laajemminkin hyvää. Perinteisillä isänpäivä- ja äitienpäivälounailla herkutellaan yhdessä hyvän ruoan parissa ja porinapiirissä poristaan menneistä ja tulevasta. Kihniänjoen rannalla pääsee nauttimaan hiljattain valmistuneesta kylätuvasta saunoineen.

Rikkautta on se, että toiminnassa on mukana kaikenikäisiä ja kaikkia yhdistää sama palo.

– Halu tehdä yhdessä toisia auttaen ja toisilta oppien niin, että myös tulevaisuudessa maaseudulla on mahdollisuus asua.

Tulevaa pohtiessa Susanna väläyttelee toiveita pyörätiestä ja maaseudulle sopivasta yritystoiminnasta, kuten ratsastuskoulusta ja myös uusista asukkaista.

– Se on kyläläisten yhteinen toive.

Kihniänkylän nuorisoseura.
Kihniänkylän nuorisoseura

Susannan vinkit Kihniänkylälle:

  • Hienojen ja hyvin pidettyjen pohjalaistupien kylänraitti on nähtävyys.
  • Valaistulla kuntoradalla on todella hienot metsämaisemat ja nuorisoseuran rakentama iso kota, joka palvelee kylmälläkin kelillä.
  • Kuntoradalla on mahdollisuus syventyä historiaan, sillä maastossa sijaitsee Hiiroonkallio, josta kuntoilija saa tietoa radan lopussa. Tiesitkö esimerkiksi, että Peräseinäjoen kirkon kivijalka on kyseisestä kalliosta lähtöisin?