Avaruuden tähdet

Avaruuden tähdet -sarjassa seinäjokelaiset kertovat elämästään avaruuden pääkaupungissa. Seinäjoen tavoitteena on aina ollut toteuttaa asukkaidensa unelmat ja olla paras mahdollinen kaupunki. Meillä on tilaa isoille ideoille ja tulevaisuuden tekijöille.

Avaruuden tähdet -julkaisu

Poimintoja julkaisusta on koottu tälle sivulle. Lue kaikki tarinat 60-sivuisesta pdf-julkaisusta.

Lontoosta suoraan Nurmoon

Tavarat ovat löytäneet jo paikkansa Koop ja Cordelia Arposen kodissa. Lomailun jälkeen kypsyi ajatus jäädä pysyvästi Seinäjoelle. Kaupunki tarjoaa kaiken, mitä nelihenkinen perhe tarvitsee. Heidän mielestään asuminen Seinäjoella antaa lapsiperheille enemmän mahdollisuuksia harrastaa ja nauttia monipuolisesta luonnosta Lontooseen verrattuna.

Seinäjoesta kotikaupunki?

Missä kohdellaan hyvin, siellä haluaa olla

Mila Miloff on kotiutunut Seinäjoelle hyvin. Hän on saanut toteuttaa unelmansa itsenäisenä yrittäjänä ja tanssipedagogina. Seinäjoella on hyvä työskennellä yrittäjänä, koska täällä ollaan yrittäjähenkisiä.

Ei tämä Helsingissä olisi edes mahdollista

"En koskaan ajatellut päätyväni asumaan Seinäjoelle. Olin asunut ja työskennellyt hotellivirkailijana Helsingissä jo 13 vuotta. Vierailin aika ajoin äitini luona Jyväskylässä, ja silloin tapahtui jotain, joka muutti elämäni suunnan."

Glenn ihmemaassa eli suomalaisessa marjametsässä

"Tapasin suomalaisen tyttöystäväni kotimaassani Australiassa. Hän puhui ruotsia, ja luulin että hän oli ruotsalainen. Ei minulla ollut mitään käsitystä siitä, että Suomi on kaksikielinen maa."

Olen se englantilainen heppu hatussaan

"Olin töissä Harrodsin tavaratalossa Lontoossa. Tapasin työpaikalla Peräseinäjoelta kotoisin olevan naisen, josta tuli myöhemmin vaimoni. Saimme lapsia ja elimme Lontoossa, mutta kun lapset alkoivat tulla kouluikään, päätimme muuttaa Suomeen."

Ei tartte olla pitsaa!

Silvia Gaiani on kaksinkertainen tohtori, ja hän on tehnyt kansainvälistä uraa ruokajärjestelmän kestävyy­den parissa. Viisivuotinen tutkimushanke on tuonut hänet nyt Seinäjoelle, eikä Gaiani voisi olla onnellisempi.

Yhtä aktiviteettikeskusta koko paikka

Voisi kuvitella, että ihminen saa kulttuurishokin muutettuaan yli kymmenen miljoonan asukkaan kaupungista Kiinasta suoraan Seinäjoelle. Näin ei käynyt perheelle, joka arvostaa terveellistä elinympäristöä sekä palvelujen ja luonnon läheisyyttä.

Kosmopoliitti valitsi Seinäjoen

Yritysjohtaja Michael Mansour öysi perheensä kanssa Seinäjoelta omakotitalon luonnonläheisestä paikasta. Suunnitelmissa on asettua kaupunkiin pidemmäksi aikaa.

Ihmeellinen jenkkifutisseura vetää maailmalta Seinäjoelle

Filip Zacok ja Christian Powell pelaavat amerikkalaista jalkapalloa Seinäjoella, vaikka vientiä olisi myös maailmalla. Miksi ihmeessä?

Urheilulliseen elämäntyyliin sopiva kaupunki

Uusi-Seelanti vaihtui Suomeen vuonna 2016, ja koti löytyi McDaden perheelle opiskelujen myötä Seinäjoelta. Lapset ovat paljasjalkaisia seinäjokelaisia.