Pitkospuut suomaisemissa.
Nauti Honkakylän kauniista luonnosta. Kuntoradan varrelta pääsee luontopolkua ja pitkospuita pitkin aina Seinäjoelle saakka.

Honkakylän kyläseuran puheenjohtaja Päivi Mäki-Kihniä ja aktiivit Henna Paananen, Kari Pihlaja sekä Väinö Hautaluoma arvostavat vapaa-ajan viettomahdollisuuksia, hyviä kulkuyhteyksiä sekä asumisen väljyyttä.

– Täällä on tilaa olla ja hengittää. Tontit ovat isoja ja maaseutumaisessa miljöössä on rauhallista. Honkakylällä on kaikki, mitä ihminen tarvitsee, Päivi, Henna ja Kari kuvailevat.

Hiljattain kylälle muuttaneelle Väinölle aktiivinen kyläseura, luontomahdollisuudet, edullinen kuntosali ja varhaiskasvatuksen ja koulun läheisyys tekivät vaikutuksen.

– Maastopyöräily ja retkeily ovat itselleni tärkeitä harrastuksia. Täällä on todella hyvät ja monipuoliset reitistöt. Omasta pihasta pääsee hyvin moottoriurheilemaan. Arvostan myös sellaista kyläkouluhenkeä.

Kylällä järjestetään mm. partiotoimintaa, kansalaisopiston kursseja ja lasten kerhotoimintaa. Harrastukset löytyvät läheltä.

– Hienot joki-, metsä- ja suomaisemat houkuttelevat ulkoilemaan. Varhaiskasvatuksen pihassa on hieno leikkipaikka ja luistelujää. Lapset voivat onkia kesäisin ja kyläseuran kanootin voi varata joella melomiseen, Henna kertoo.  

On ihanaa asua kylässä, jossa on innokasta ja mukavaa sakkia

Yhteisöllisyys ja toisista välittäminen ilmenee arjen pieninä tekoina.

– Talomme rakennusaikana moni kävi katsomassa ja auttelemassa. Kummasti aina talvisin meidän tontti aurattiin, vaikka ketään en palkannut, Väinö naurahtaa.

Kyläseuran toiminnassa mukana oleminen kerryttää henkistä pääomaa, kun saa tehdä yhdessä kivoja asioita oman yhteisön hyväksi.

– Osallistumalla pystyy vaikuttamaan suoraan kylän viihtyvyyteen. On ihanaa asua kylässä, jossa on innokasta ja mukavaa sakkia, kaikki toteavat.

Hiihtolatu rämemetsämaisemissa. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta.
Talvisin luontoon pääsee hiihtäen ja kylältä kulkee myös koiralatu.

Honkakyläläisten vinkit:

  • Sauralaksonmäen laavulle retkelle suon läpi pitkospuita pitkin.
  • 18-väyläinen frisbeegolfrata sopii monen tasoisille harrastajille
  • Honkakylän 12 km luontoreitin varrella on laavuja ja tähtitorni. Talviaikaan reitillä on myös koiralatu.