Seinäjoen kaupunki tarjoaa asukkailleen digiapua esimerkiksi älylaitteiden, tietokoneiden tai tablettien käytössä. Katso alta lisätietoja eri toimipisteissämme saatavilla olevasta digiavusta.

Kirjastot

Seinäjoen kirjastoissa digitukea antaa kirjaston henkilökunta. Opastusta on saatavilla myös kirjaston sähköisten aineistojen käyttöön. Kirjastoissa järjestetään myös erilaisia digitukeen liittyviä tapahtumia ja ryhmäopastuksia. Lisätietoa kirjaston digituesta.

Kirjaston digituki

Seinäjoen kaupunginkirjasto tarjoaa digitukea toimipisteissään. Digituen lisäksi opastusta annetaan kirjaston sähköisistä aineistoista. Käytössäsi on myös asiakastietokoneita. Lisäksi kirjastoissa järjestetään erilaisia digitukeen liittyviä tapahtumia ja ryhmäopastuksia.  Lisätietoa kirjaston digituesta.

Voit varata ajan digineuvoja Henri Vuorenmaalle p. 040 559 9668, henri.vuorenmaa@seinajoki.fi.
Voit myös pyytää opastusta ajanvarauslomakkeella.

Kirjastojen koneet ja laitteet

Kirjastoissa on paljon erilaisia asiakaskäyttöön tarkoitettuja koneita ja laitteita. Lisätietoa kirjastojen koneista ja laitteista.

Toimintojentalo

Henkilökohtainen digiapu

Toimarin digiapu opastaa erilaisten digilaitteiden käytössä. Palvelupaikka on Toimintojentalon digiapukontissa (Kasperinviita 13).

Palvelemme ajanvarauksella, varaa oma aikasi ma-pe klo 8.00-16.00 puhelimitse p. 044 479 7123 / 050 443 3939 tai sähköpostitse digiapu@toimintojentalo.fi. Palvelu on maksutonta, kotikäynneistä veloitamme matkat 1 € / km meno-paluu. Lisätietoa Toimintojentalon digiavusta täältä.

Digikerho

Digikerhossa käydään läpi tietokoneiden ja älylaitteiden peruskäyttöä. Ensisijaisesti Windows- ja Android-laitteet. Katso digikerhojen ajankohdat Toimintojentalon tapahtumakalenterista ja ilmoittaudu mukaan.

Tietokoneiden kierrätys

Toimintojentalolla otetaan vastaan vanhoja tietokoneita kierrätettäväksi. Kaikki henkilökohtaiset tiedot poistetaan ja käyttöjärjestelmä nollataan. Osista kootaan toimivia laitteita, joita voi edullisesti ostaa Toimintojentalolta.

Kansalaisopisto

Seinäjoen kansalaisopisto järjestää digiopastusta Kansalaisopiston Tammikampuksella (Kalevankatu 33).

Digiohjaus

Opiskele digiasioita yksilöllisesti. Yksilöopetukseen voi osallistua 1-2 hlöä (oppitunti kestää 45 min). Oma kannettava tietokone, tabletti tai älypuhelin mukaan.

  • Ilmoittautuminen: voit ilmoittautua netin kautta jonoon, jolloin opettaja ottaa sinuun yhteyttä sopiakseen aikataulusta. (Mikäli kurssin ilmoittautumisessa lukee: Kurssi on täynnä, niin tätä mainintaa ei tarvitse huomioida!). Vaihtoehtoisesti voit soittaa suoraan Taija Keskiselle (1.9.2023 alkaen) p. 044 425 5319 tai lähettää sähköpostia taija.keskinen@seinajoki.fi. Opettaja ottaa yhteyttä ilmoittautuneisiin ja sopii ajat ohjauksille.
  • Ohjaukset ma-pe sovittuina ajankohtina.
  • Hinta: 15€/tunti, 5€/tunti (työttömät, seniorit, eläkeläiset ja maahanmuuttajat)

Kansalaisopiston digiystävät

Digiystävät eli vapaaehtoiset seniorit opastavat maksutta ajanvarauksella keskiviikkoisin klo 13-15. Kansalaisopiston digiopettaja on aina mukana ohjauksissa. Tiedustelut 1.9. alkaen numerosta 044 425 5319.