Paikkatietoasiantuntija, Seinäjoen kaupunki

Miksi olet insinööri?

Kohtalaisen järkiperäisenä ja harkitsevaisena ihmisenä tietotekniikan parissa on ollut luontevaa puuhata. Lisäksi kartat ovat aina kiinnostaneet, joten paikkatietotekniikka ja kartografia Aalto-yliopistossa oli itselleni juuri oikea valinta. Halusin myös alalle, jolla työllistyy hyvällä varmuudella.

Tietoteknisiä ratkaisuja rakentaessa pääsee tutustumaan koneen ajatuksenjuoksuun, mutta vielä kiinnostavampaa on se, miten ihminen asettuu vuorovaikutukseen tietotekniikan kanssa. Ihmisen toiminta karttasovelluksen kanssa on erityisen kiehtovaa ja karttojen kautta myös saadaan tietotekniikasta paljon hyötyä.

Mitä teet työksesi?

Kehitän Seinäjoen kaupungin paikkatietoaineistoja ja niiden käyttöä osana tiimiämme. Automatisoin monenlaista paikkatiedon eli sijaintiin liittyvän tiedon hallintaa kehittämällä tiedonkäsittelyprosesseja ja toimin muutamien paikkatietoa sisältävien tietojärjestelmien pääkäyttäjänä.

Suurin osa kaupungin paikkatiedosta liittyy jollain tavalla rakentamiseen, mutta olemme tehneet myös hieman erilaisia projekteja esimerkiksi koulutoimelle ja liikuntapalveluille. Toisinaan työn tulokset päätyvät myös suuren yleisön hyödyksi kaupungin Karttapalveluun internetiin.

Mikä on parasta työpaikassasi?

Täällä on mukavan välitön ilmapiiri ja työkavereita, joiden kanssa on helppo toimia. Työtehtävissäni saan hyödynnettyä visuaalisuuttani ja ne tarjoavat kunnolla haastetta monimutkaisten kokonaisuuksien hallitsemisessa. Pidän myös siitä, että täällä paikallishallinnossa pääsee paikkatiedon parissa tekemään monipuolisesti merkityksellistä työtä.

Paras insinöörivitsi?

Diplomi-insinööri, rakennusmestari ja teknikko olivat työmaakäynnillä ja diplomi-insinööri sitten horjahti ja putosi monttuun. Teknikko huomasi tämän ja totesi, että “Jaha, odottakaapa, nyt insinööri putosi monttuun.” Heti perään montusta kului vaimea vaikerrus: “Diiplomi-insinöörii…”

Tutustu Seinäjoen kaupunkiin työnantajana

Tutustu muihin työntekijöihin