Rita on tehnyt etätöitä yli viisi vuotta Seinäjoella. Kuva: Tuukka Kiviranta

”Nimeni on Rita ja olen kotoisin Saksasta. Olen asunnut Suomessa yli seitsemän vuotta, joista Seinäjoella reilut kuusi vuotta. Muutin Suomeen aviomieheni vuoksi, joka on töissä Lapualla. Päätimme muuttaa Seinäjoelle.

Minulla on kauppatieteen maisterin tutkinto ja olin jo töissä Saksassa ennen kuin muutin Suomeen. Ulkomaalaisena on vaikea löytää töitä Seinäjoelta, mutta minulla on ollut paljon onnea löytäessäni nykyisen työpaikkani. Toimin B2B-myyjänä Pohjoismaissa ja tuotemanagerina Länsi-Europpaassa. Työnantajani on Espoossa ja olen tehnyt jo yli viisi vuotta etätöitä Seinäjoella, joista pian 2 vuotta nykyisen työnantajan kanssa.

Alussa pelkäsin, että en ehkä kykene järjestämään aikatauluani tai pitämään tarpeeksi itsekuria. Onneksi etätyö on sopinut minulle hyvin. Olen vuokrannut toimiston toimistohotellista Seinäjoen keskustassa. Tällä tavalla voin erottaa hyvin työn ja vapaa-ajan. Vinkkini etätyöläisille: Kannattaa erottaa työ ja vapaa-aika. Suosittelen myös to do -listan tekemistä ja sen miettimistä, mitä haluaa saavuttaa päivän aikana. Kannattaa järjestää omaan aikatauluun myös taukoja, sillä esimerkiksi lounastauko saattaa helposti unohtua.

Uskon, että suurissa toimistoissa työskenteleviin verrattuna voin keskittyä paremmin, kun keskeytyksiä on vähemmän. Aikaa säästyy, kun työmatkoihin kuluu vähemmän aikaa. Tänä päivänä voi työskennellä missä tahansa kunhan on nettiyhteys. Uskon, että etätyö on täällä jäädäkseen.

Minulla on pieni 1-vuotias poika jonka kanssa käyn vapaa-aikana usein leikkipuistossa, Hoplopissa tai kahvilassa. Lapsiperheille on Seinäjoella paljon tekemistä. Olen pitänyt myös suomalaisesta neuvolasysteemistä. Jos aika sallii käyn mielelläni kansalaisopiston virkkauskurssilla. Nautin usein Upan ulkoilumahdollisuuksista ja kesällä Sahanlammen uimarannasta.”

Rita

Lue seuraavaksi: Anu työskentelee Seinäjoelta Helsingin kaupungille