Mitä teette? Montako ihmistä teillä on töissä?

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. Toimimme Seinäjoella, Ilmajoella, Kurikassa, Lapualla, Lappajärvellä ja Ähtärissä sekä tällä hetkellä esim. Kauhajoella ja tarpeen mukaan eri paikkakunnilla. Monialaisen Sedun koulutusaloista sosiaali- ja terveysala on suurin. Kone- ja tuotantotekniikka, sähkö- ja automaatioala sekä rakennusala muodostavat tekniikan alojen kärjen. Sedu kouluttaa maakunnan ruokaketjuun toimijoita alkutuotannosta (maatalousala, metsäala) jalostukseen (elintarvikeala) ja palvelualalle (ravintola- ja catering-ala, liiketoiminta).

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä on yli 600 ammattilaisen työyhteisö. Opiskelijoita meillä on vuosittain n. 13 000, ja tutkinnon suorittaa yli 2000 henkilöä vuodessa.

Millaisia erilaisia toimenkuvia/työtehtäviä teillä on?

Opettajia Sedussa on luonnollisesti eniten, n. 63 % henkilöstöstä. Organisaatiossamme on käytössä n. 80 ammattinimikettä – ammattiohjaajia, asiakaspalvelusihteerejä ja ravitsemistyönohjaajia on opettajien jälkeen määrällisesti eniten. Hallinnossa mielenkiintoisia tehtäviä on mm. hanke- ja kansainvälisyyspalveluissa, talous- ja hankintapalveluissa, HR-palveluissa, IT-palveluissa, kiinteistöpalveluissa, viestintä- ja markkinointipalveluissa.

Kuinka paljon uusia osaajia palkkaatte vuosittain/lähivuosina?

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun henkilöstöstä n. 65 % on suorittanut korkeakoulututkinnon. Vuosittainen eläkepoistuma on yli 10 henkilöä, ja paikkoja tulee vuoden mittaan auki useita kymmeniä, vilkkaina vuosina pitkälti yli sata.

Miksi kannattaa tulla töihin juuri teille/Mikä on vahvuutenne työnantajana?

Sedun paras puoli on kehityshalukkuus, siis henkilöstölle se merkitsee kouluttautumismyönteisyyttä. Hanke- ja kehittämistoimintaan investoidaan strategisten painopisteiden perusteella, mm. pedagoginen kehittäminen ja vastuullisuus ohjaavat valintoja.

Missä näet teidät työnantajana viiden vuoden päästä?

Viiden vuoden kuluttua Sedu on saanut oppimisympäristöt modernisoitua. Silloin pedagogiikka, koneet ja laitteet sekä oppimisen tavat ovat monimuotoisimmillaan. Sedu jatkaa työtään alueen ammatillisen täydennys- ja lisäkoulutuksen edelläkävijänä sekä luotettavana kumppanina alueen yrityksille ja yhteisöille.

Mikä työsuhde-etu teillä on, mitä työntekijänne erityisesti arvostavat?

Erittäin idearikas henkilökuntayhdistys. Sedulla on monipuolista tyhy-toimintaa patikkaretkistä liikuntaan, konsertteihin ja yhteisiin juhliin. Smartum-edulla jokainen voi harrastaa mieleistään liikuntaa tai kulttuurin alaa.

Paras saamanne palaute työnantajana?

Parhaat työkaverit! Katso #seduelämää

Seinäjoki on avaruuden pääkaupunki, missä on tilaa kaikelle hyvälle. Jatka lausetta meillä on tilaa…

… jokaiselle alansa ammattilaiselle, jolla on intohimo ohjata tulevia ammattilaisia tai kehittää alan pedagogiikkaa. Sedu on #TuhansienOsaajienTarina.

Linkki rekrytointisivullemme

Tutustu muihin työnantajiin