Anu ja hänen miehensä tekevät töitä hybridimallilla, jossa työ on pääasiassa etänä Seinäjoella ja tarvittaessa toimistolla Helsingissa ja Vaasassa. Kuva: Tuukka Kiviranta

”Seinäjoki on meille tuttu paikka, itse olen asunut täällä yli 20 vuotta ja mieheni kolme. Eikä me alun perinkään kaukaa tänne tultu, sillä olemme kotoisin Kuortaneelta ja Lapualta. Seinäjoella on meidän koti. Työkuviomme ovat vähän erilaiset ja monen mielestä monimutkaisetkin. Minä olen töissä Helsingin kaupungilla, jossa toimin kiinteistölakimiehenä kaupunkiympäristön toimialalla. Mieheni puolestaan työskentelee Wärtsilässä Vaasassa projektitehtävissä. 

Työkuviomme on herättänyt välillä ihmetystä. Meille tämä on ollut kuitenkin toimiva järjestely ja saamme molemmat tehdä mielenkiintoista työtä, jota vastaavaa ei ehkä olisi Seinäjoella tarjolla. Mieheni on kulkenut Vaasassa töissä jo 12 vuoden ajan. Työmatka ei vieläkään tunnu liian raskaalta, kun Seinäjoelta kulkee muitakin työntekijöitä samaa matkaa. 

Jos Vaasa kuulostaa pitkältä työmatkalta, niin Helsingissä työssäkäyvää voi varmaan pitää jo  vähän ”pimiänä”.

Jos Vaasa kuulostaa pitkältä työmatkalta, niin Helsingissä työssäkäyvää voi varmaan pitää jo  vähän ”pimiänä”. Aamujunalla kuitenkin hurauttaa töihin Kalasatamaan niin, että klo 9 avaan koneen toimistolla. Aamujunaan näyttää nousevan paljon ihmisiä, joiden kasvot ovat tulleet tutuksi asemalla. En minä ainoa ”pimiä” ole. Me molemmat koemme, että työskentely toisella paikkakunnalla ja asuminen Seinäjoella, on hyvien kulkuyhteyksien johdosta täysin mahdollista.

Meillä molemmilla oli mahdollisuus tehdä etätöitä jo ennen koronaa. Koronan aikana olimme molemmat sen noin kaksi vuotta kokonaan etätöissä ja nyt olemme palanneet hybridimalliin, jossa työ on pääasiassa etänä ja tarvittaessa toimistolla. Minulle tämä tarkoittaa 2-3 toimistopäivää noin joka toinen viikko, tarvittaessa toki useamminkin. Uskomme, että pystymme jatkossakin järjestämään työmme näin ja niinpä kotimme tulee olemaan Seinäjoella ja työmme toisaalta. Helsinkiin suhauttaa junalla kätevästi päiväseltäänkin ja junia tulee ja menee koko ajan.

Ja onpahan Helsingin vilskeestä mukava tulla Soukkajoen rauhaan! Parasta täällä ovat hyvät ulkoilu- ja pyöräilyreitit, joita kuljemme koiran kanssa ja ilman. Lisäksi tärkeää on ollut olla vanhempiemme apuna ja lähellä tällaisina aikoina.”

Anu

Lue seuraavaksi: Tiina valloittaa maailmaa Seinäjoelta