Punaiseen pipoon ja keltaiseen huppariin pukeutunut viiksekäs henkilö hymyilee.

Nimeni on Mikko ja ikää kertyy mittariin tänä vuonna uskomattomat 40 vuotta. Tällä hetkellä toimin toista vuotta luovan alan yrittäjänä video- ja taidevalokuvaajana yrityksessä nimeltä Aarni Visuals. Perheeseeni kuuluu puoliso Henni sekä 2,5-vuotias Aarni-poika.

Olen aina ollut luova persoona ja tehnyt asioita hieman omalla tavallani, mutta silti olen voinut olla juuri sellainen kuin olen. Varsinkin päätös ryhtyä yksinyrittäjäksi avasi ovet entistä laajemmalle luovuudelle ja taiteellisuudelle.

Seinäjoki on mahdollisuuksien kaupunki. Täällä on hyvä asua ja yrittää. Täällä kannustetaan olemaan oma itsensä ja tekemään asioita just niin kuin sinä itse haluat. Eteläpohjalaisella sisulla. Pienen pojan isänä koen Seinäjoen erittäin hyväksi paikaksi lapselle kasvaa, sillä täällä on omasta mielestäni melko vähän ennakkoluuloja ihmisiä kohtaan. Ainakaan itse en ole niitä joutunut kohtaamaan.

Seinäjoelta toivoisin vielä enemmän avoimuutta taiteelliselle otteelle ja lähestymistavoille. Haluaisin elää kaupungissa, jossa taidetta näkyy myös ihmisten arjessa ja yritysten julkikuvassa, ei ainoastaan taidehalleissa ja gallerioissa.

Tänä vuonna kesätapahtumat jäävät enemmänkin pieniksi pistokäynneiksi, sillä tänä kesänä tuntuu olevan paljon muita kiireitä ja kaksi matkaa Norjaan. Toinen perheen kanssa ja toinen tietysti pari vuotta väliin jäänyt kalastusreissu.

Kesä vietetään työn ja pohjoisen matkailun parissa sekä tietysti mökkeillessä niin paljon kuin mahdollista. Onneksi osan töistä voi myös tehdä kesämökillä hyvässä kesäsäässä.