Kolme rakennusmiestä omakotitalotyömaalla. Edustalla oleva mies keltaisessa kypärässään pitelee käsissään keltaista vasaraa.

Tonttihaku

Uudet tontit tulevat hakuun pääsääntöisesti loppuvuovuodesta. Tonttien tiedot tulevat nähtäville eTonttipalveluun, jossa myös tonttien hakeminen tapahtuu.

Jatkuva tonttihaku

Seinäjoella on jatkuvassa haussa runsaasti tontteja eri puolilla kaupunkia. Vapaita tontteja on tarjolla niin maaseudun rauhasta kuin tiheämpäänkin asutuilta alueilta. Seinäjoen kaupunkikeskustaa lähimpänä olevat tontit löytyvät Kärjen alueelta.

Nurmon, Peräseinäjoen ja Ylistaron kirkonkylät ovat pieniä ja kotoisia taajamia, joista löytyy koulut, päiväkoti, kirjasto, kauppa ja liikuntahalli. Kirkonkylät tarjoavat palvelut omille asukkailleen ja myös ympäröiville kylille.

Hallilanvuoren tontit
Pajuluoman tontit
Peräseinäjoen tontit
Ylistaron tontit
Nurmon tontit


Hallilanvuori

Hallilanvuoren asuntoalue laajenee uudella, mielenkiintoisella ja maanläheisellä asuntoalueella Rautatiekadun varressa. Alue on erilainen muihin kaupungin asuntoalueisiin nähden ja tuo uudenlaista asumista Seinäjoelle. Alueen suunnittelussa on tavoiteltu omaleimaista arkkitehtuuria ja korkeaa laatua. Rakennusten yksinkertaiset ja selkeät muodot ja toistuva sijoittelu tuovat ryhtiä ja värikylläisyys rytmiä avoimelle alueelle. Vieressä kohoavilta Pentinkallioilta on pitkät näkymät asuinalueelle.

Tontit

Alueen rakentaminen on aloitettu ja tontteja on jo haettavana. Pentinnevaintien poikkikatujen kullakin 1000 m2:n suuruisella tontilla on rakennusoikeutta yhteensä 300 k-m2, josta asuinrakentamiseen on varattu 250 k-m2 ja asumisen aputiloille 50 k-m2. Omakotitalot on toteutettava kaksikerroksisina, mutta niitä voi täydentää yksikerroksisilla asuintiloilla sekä kuisteilla, verannoilla ja katetuilla terasseilla. Suoviidan tontit ovat isompia, keskimäärin 1200 neliötä ja niille on mahdollista rakentaa yksikerroksinen kivirakenteinen omakotitalo. Tontteja tulee lisää hakuun seuraavina vuosina.

Palvelut

Lintuviidan ja Toukolanpuiston alakoulut sijaitsevat alueen läheisyydessä. Lähellä ovat myös päiväkoti, neuvola ja hammashoitola sekä päivittäistavarakauppa. Lähellä myös Toimintojentalo, joka on monipuolinen kohtaamispaikka kaikenikäisille ja tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia ajanviettoon sekä harrastamiseen. Alueen ympäristössä laajat virkistys- ja kuntoilualueet. Hallilanvuoren valaistu kuntorata on noin 300 metriä alueesta länteen. Asuntoalueelta on myös nopea yhteys Rautatienkatua pitkin itäväylälle

Tutustu Hallilanvuoren asuntoalueen kaavaan ja rakennustapaohjeeseen: https://www.seinajoki.fi/hallilanvuori

Pajuluoma

Pajuluoma on vapaammin rakennettava alue, jossa luonnon läheisyys, hyvät kevyen liikenteen yhteydet sekä nopea yhteys itäväylälle ovat alueen vetovoimatekijöitä.

Tontit

Pajuluoman uusin asuntoalue rakentuu kahdessa osassa. Alueelle tulee yhteensä yli 50 omakotitonttia. Kaikki tontit ovat haettavissa ja viimeisilläkin tonteilla rakentamisen voi aloittaa keväällä 2024.

Palvelut

Kärjen ja Pajuluoman koulut sijaitsevat noin kahden kilometrin päässä kevyen liikenteen yhteyksillä. Pajuluoman koulun yhteydessä toimii myös mm. päiväkoti, neuvola ja nuorisotilat. Eskoon alueella, noin 2,5 km:n päässä on vastavalmistunut päiväkoti ja samaan yksikköön tulossa myös koulu. Pajuluoman alueen väestömäärä kasvaa ja samalla kasvaa myös palvelujen tarve.  Noin 1,5 km:n päähän asuntoalueesta onkin jo kaavoitettu valmiiksi korttelialuetta liikerakennuksille.

Peräseinäjoki/Kalajärvi

Peräseinäjoella sijaitsee Kalajärven virkistys- ja matkailualue, jonka välittömässä läheisyydessä on vapaita tontteja lomamökeille sekä myös ympärivuotiseen asumiseen.

Tontit

Kalajärvellä on vapaana runsaasti mökkitontteja sekä myös pysyvään asumiseen tarkoitettuja tontteja. Tontit ovat kooltaan 750–1100 m2 ja ne on mahdollista myös vuokrata. Peräseinäjoen kirkonkylältä ja Koukkarista löytyy myös lisää vaihtoehtoja uudelle kodille. Siellä tonttien koot vaihtelevat 1000–1900 m2 välillä. Kaikki Peräseinäjoen tontit ovat jatkuvassa haussa.

Palvelut

Alueella on mahtavat virkistys- ja ulkoilualueet, lenkkeily- ja luontopolkuja, uimaranta sekä paljon muita erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Peräseinäjoen kirkonkylän palvelut löytyvät kolmen kilometrin päästä. Siellä sijaitsee koulut alakoulusta lukioon saakka, kirjasto, liikuntahalli.

Ylistaro/Ritamäki

Ritamäki sijaitsee Ylistaron Ookilassa, vain 1,5 kilometrin päässä Ylistaron keskustan palveluista. Ylistaron valtteina ovat lyhyet työssäkäyntietäisyydet Seinäjoelle, Isoonkyröön, Vaasaan ja Lapualle.

Karttapohjalla omakotitontteja merkattu eri väreillä.
Ritamäen tontit

Tontit

Ritamäellä on vapaita tontteja tällä hetkellä 12, joilla on mahdollista aloittaa rakentaminen milloin vain. Tonttien pinta-alat ovat 1400 – 2900 m2. Myös Ylistaron kirkonkylä tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja oman kodin rakentamiseen.

Palvelut

Sijainti on erinomainen lapsiperheille. Alueelle on juuri rakennettu uusi leikkikenttä. Koulut alakoulusta lukioon sijaitsevat vain puolen kilometrin päässä. Ritamäen viheralueet, Kyrönjoen läheisyys ja rauhallinen maalaisympäristö luovat hyvät mahdollisuudet virkistykseen. Keskustan läpi kulkevassa Kyrönjoessa voi kalastaa ja meloa. Ylistarolla on tarjota myös ulkoilureittejä laavuineen, runsaasti yhdistystoimintaa, elokuvaelämyksiä

Nurmo/Koura

Kouran asuntoalue sijaitsee kyläkeskuksen kupeessa, vain noin 20 minuutin ajomatkan päässä kaupunkikeskustan ja Nurmon palveluista.

Kouran uuden asuinalueen havainneluonnos istutettu oikeaan valokuvanäkymään.
Kouran havainneluonnos

Tontit

Kaupungilla on alueella myynnissä 25 tonttia, joista viisi rajautuu Nurmonjoen rantaan. Rantatonteille on mahdollista rakentaa oma rantasauna. Tontit ovat isoja 1700–3700 m2, ja asuntoalue onkin suunniteltu viihtyisäksi ja vetovoimaiseksi haja-asutusmaiseksi alueeksi.

Nurmonjoen rantaan on varattu myös erillinen alue yleiseksi virkistysalueeksi, jolle on mahdollista rakentaa esimerkiksi sauna tai muuta yhteistä tilaa esimerkiksi yhdistystoiminnan puitteissa. Alueen rannassa on varaus myös venevalkamalle ja venelaiturille.

Tontit ovat jo varattavissa ja varataan hakujärjestyksessä

Palvelut

Kourassa on oma alakoulu ja liikuntahalli, jonka takana sijaitsee myös kuntorata. Virkistykseen on tarjolla lisäksi muun muassa aktiivista kylätoimintaa sekä Nurmonjoen tarjoamat virkistysmahdollisuudet kalastukseen, melomiseen ja veneilyyn.

Tutustu asuinalueisiin!