Mustapaitainen henkilö poseeraa hymyillen käden puuskassa.

Nimeni on Andres Mendez. Olen syntynyt ja kasvanut Meksikossa. Olen asunut Seinäjoella noin 7 vuotta. Olen naimisissa suomalaisen naisen kanssa ja kasvatamme yhdessä kolmea ihanaa lasta. Suomeen saapumisen jälkeen opiskelin jonkin aikaa suomen kieltä ja opiskelin SeAMK:ssa kansainvälistä liiketoimintaa. SeAMKista tuli paikka, joka antoi minulle mahdollisuuden ja työpaikkani.

En ole pystynyt olemaan täysin oma itseni Meksikon ja Suomen kulttuurierojen vuoksi. Integroituakseni kunnolla suomalaiseen yhteiskuntaan minun täytyy oppia ja sopeutua paikalliseen yhteisöön ja sen perinteisiin. Minusta ei ole olemassa yhtä Andresia, vaan muutun jatkuvasti. Sitä, etten voi olla täysin oma itseni, en kuitenkaan koe millään tavalla negatiivisena.

Koska olen kasvanut monista eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa, olen aina halunnut työskennellä kansainvälisessä ympäristössä. Olen onnekas saadessani työskennellä SeAMK:n kansainvälisissä koulutuspalveluissa opiskelijoiden ja vierailijoiden kanssa. On hienoa, että kansainvälinen yhteisö kasvaa Seinäjoella. Olen erittäin sosiaalinen ja tykkään tavata ihmisiä. Seinäjoki on toivottanut minut tervetulleeksi ja olen saanut rakkaita ystäviä tästä kaupungista.

On harmillista, että monien kv-opiskelijoiden mahdollisuudet saada käytännön harjoittelua, osa-aikatöitä ja kokopäivätöitä ovat erittäin rajalliset. He joutuvat lähtemään muualle. Voisimme rakentaa yhdessä tilaa useammalle kansainväliselle lahjakkuudelle yhdessä yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Jos kv-opiskelijoilla olisi enemmän mahdollisuuksia, he harkitsisivat jäämistä Seinäjoelle.

Kesätapahtumista käyn yleensä Provinssissa, jossa on hyviä artisteja ja hieno tunnelma. Provinssissa tuntee olevansa osa isoa perhettä. Tänä vuonna käyn myös Vauhtiajoilla katsomassa siellä esiintyviä ulkomaisia artisteja. Tänä kesänä olen pääosin töissä, mutta vapaa-ajalla käyn täällä Seinäjoen rannoilla nauttimassa auringosta ja kauniista säästä. Käyn myös kaikissa kaupungin terassibaareissa. 🙂