”Olin asunut ja työskennellyt hotellivirkailijana Helsingissä jo 13 vuotta. Vierailin aika ajoin äitini luona Jyväskylässä, ja silloin tapahtui jotain, joka muutti elämäni suunnan.

Mies tutkii kädessään olevaa akvaaariokasvia.

Minulla oli käytössä eräs deittisovellus, jonka kautta tapasin Seinäjoella asuvan Villen. Rakastuimme ja aloimme pian suunnitella yhteistä elämää Helsingissä.

Olen kotoisin Iso-Britanniasta, Chesterin kaupungista. Äitini rakastui suomalaiseen mieheen, ja me muutimme Jyväskylään, kun olin 10-vuotias.

Minun ja puolisoni Villen Helsinkiin muutto jäi, kun Ville sai fysioterapeuttina ja psykiatrisena hoitajana hyvin töitä Seinäjoelta. Oli vapauttavaa tajuta, miten väljästi Seinäjoella voi asua samalla rahalla, jolla Helsingissä saa pienen yksiön. Nyt asumme leveästi Soukkajoen kodissamme, yhdessä Villen 13-vuotiaan pojan kanssa.

En ikinä vaihtaisi tätä pois, mitä olen täältä saanut.

Verkkokauppayrittäminen oli alun perin Villen idea. Hän sai päähänsä, että olisi kiinnostava pitää verkkokauppaa. Akvaarioala puolestaan oli minun keksintöni. Olen lapsuudessa ja nuoruudessa käytännössä elänyt sukulaisteni eläinkaupoissa. Perustimme Fishtank.fi:n Villen kanssa yhdessä.

Muutaman vuoden sisään olemme laajentaneet uusiin tiloihin ja lisänneet varastotilaa kolmeen kertaan. Aluksi meidän piti startata hyvin pienesti: suunnittelimme raivaavamme kodista pari hyllyä yrityksen varastoksi. Ryhdyimme saman tien myös akvaariotarvikkeiden tukkuliikkeeksi ja olemme useiden brändien maahantuoja. Tällaiseen määrään varastotilaa ei olisi pääkaupunkiseudulla mitään mahdollisuuksia taloudellisesti.

Minä pyöritän yrityksemme päivittäistä toimintaa. Ville toimii psykiatrian hoitoalalla ja hänellä on myös oma yrityksensä, joka tarjoaa tatuointien poistoa. Olen tyytyväinen elämääni Seinäjoella. Tuntuu uskomattomalta, että päätyminen tänne ja tämä yritys ovat molemmat ihan vahinkoja. En ikinä vaihtaisi tätä pois, mitä olen täältä saanut.”

Alan

Teksti: Kirsi Haapamatti
Kuva: Minni Pitkämö

Lue lisää asukastarinoita!