Keväällä 2020 Cordelia ja Koop Arponen tulivat Suomeen lomalle pariksi kuukaudeksi. Vuokrasopimus Lontoon asunnosta oli päättynyt ja perhe odotti muuttoa Keski-Englantiin, josta he olivat ostaneet talon.  

Arposet saivat tutulta käyttöönsä mökin Nurmosta. Loman aikana kaikki tapahtumat Englannissa peruttiin koronan vuoksi, joten he alkoivat miettiä tulevaisuutta uusiksi. Samaan aikaan Arposet saivat Suomesta työtarjouksia ja mielenkiintoisia projekteja oli alkamassa. Loppuvuodesta 2021 he hakivat Englannista tavaransa.

Mies pitää naista kainalossaan. Molemmat katsovat toisiaan silmiin.

Perheen lapsista Harrison syntyi Lontoossa ja Remy Seinäjoella. Cordelia on löytänyt Facebookin kautta äiti-lapsiporukan, jonka kanssa hän käy lenkillä säännöllisesti. Suurkaupungissa asuneen näkökulmasta Seinäjoki sopii ihanteellisesti perhe-elämälle, sillä kaikki löytyy läheltä, luontoon pääsee kotiovelta ja kaikki palvelut ovat 5-10 minuutin ajomatkan päässä.

Koop ja Cordelia tutustuivat yliopistossa vuonna 2006, jolloin he soittivat samassa bändissä. Heillä on useita yhteisiä Provinssirock-reissuja takana. Vuosien aikana heille on muodostunut läheinen ystäväpiiri Seinäjoelta.

Suurkaupungissa asuneen näkökulmasta Seinäjoki sopii ihanteellisesti perhe-elämälle

Koopin sukujuuret ovat isän puolelta Suomessa, jossa hän on käynyt armeijankin. Yliopiston jälkeen hän tuli kesätöihin Seinäjoelle vuonna 2008. Suomen Idols -kisan voitto samana vuonna toi Koopille töitä laulajana. Pitkän tauon jälkeen laulaja keikkailee taas, ja bändi Flute of Shame on kasattu uudelleen. Tällä hetkellä hän hoitaa freelancerina Warner Musicin puolesta eri artistien sopimuksia yhteistyökumppanien kanssa ja tekee kattoasennustöitä.

Kotipihan pohjalaistyylinen aitta on synnyttänyt persoonallisen liikeidean, jonka kehittämiselle Seinäjoen yritysmyönteinen ilmapiiri voi luoda otollisen maaperän. Mietinnässä on bed and breakfast -tyyppiseen palvelu, jossa olisi tarjolla ihmisille englantilaistyylistä majoitusta.

Teksti: Outi Rantala
Kuva: Minni Pitkämö

Lue lisää asukastarinoita!