”Muutin Seinäjoelle Teuvan Horonkylästä vuoden 1958 lopussa. Ensimmäinen työpaikkani oli pääkirjanpitäjä Seinäjoen Seudun Osuusmeijerissä. Meijeri oli Marttilan sillan kupeessa Seinäjoen maalaiskunnan puolella ja asuntoni Seinäjoen kauppalan puolella. Silloisilla kaduilla oli varottava, etteivät ohiajavat autot roiskuta kuraa vaatteille.

Seinäjoesta tuli kaupunki 1960. Heti vuoden alussa kaupunki järjesti uudessa Maakuntatalossa yleisölle kaupungiksitulojuhlan. Juhlaan minäkin sain osallistua pastorina näytelmässä ”Miehet asialla”. Vuosi 1960 oli merkittävä myös perhe-elämässäni. Päätimme Lean kanssa mennä naimisiin ja meidät vihittiin Jurvan kirkossa. Tyttäremme Satu syntyi vuoden päästä.

Meijerin jälkeen minulla oli lähinnä Jerikon alueella ensimmäiset vuokra-asuntoni ja taloushallintoalan työpaikat Perälän Huonekaluliikkeessä ja Isohellan Teollisuudessa.

Vuonna 1965 aloitin Vaasan liikevaihtoverotoimiston tarkastajana. Ensi töiksi oli hankittava auto. Menin tyttäreni kanssa Koiviston Autoliikkeeseen ja hankittiin Opel Kadett. Siinä oli perheen sen joulun joululahja. Muutimme omaan uuteen rivitaloasuntoon Kyllikintielle, ja sieltä edelleen veljesporukkani rakentamaan rivitaloon Kasperiin. Poikamme Sami sai käydä ensimmäiset kouluvuotensa läheisessä Rastipuiston koulussa.

Nykyisen asuntomme 5.-kerroksen parvekkeelta voimme seurata jatkuvasti rakentuvaa kaupunkia.

Rakennusprojekti innosti veljiäni rakennustoiminnasta niin, että perustimme rakennusliikkeen. Perheellemme rakennetussa talossa Karhinkadulla asuimme lähes 40 vuotta, kunnes muutimme taas Jerikon alueelle Jaakkolantielle. Nykyisen asuntomme 5.-kerroksen parvekkeelta voimme seurata jatkuvasti rakentuvaa kaupunkia.

60 vuoden aikana olen saanut kokea monet merkittävät tapahtumat, kuten Aalto-keskuksen, Seinäjoki Areenan ja Kampusalueen rakentumiset, kesätapahtumat sekä uusien asuntoalueiden kehittymiset ja kuntaliitokset.

Seinäjoen juhlavuosi 2020 oli myös meille merkittävä. Tyttären tytär sai ensimmäisen lapsensa, minusta tuli isopaappa ja vaimoni kanssa vietimme elokuussa timanttihääpäivää.

Näin Seinäjoesta on tullut elämäni kaupunki!”

Osmo

Kuva: Tuukka Kiviranta

Lue lisää asukastarinoita!