Mehmet Hetemaj on seuraikoni. Se kertoo kaiken ”Mehun”  merkityksestä joukkueelle ja koko seuralle. Jo kahdeksan kautta SJK:ssa pelannut Hetemaj antaa kentällä kaikkensa ja on esikuva myös kentän ulkopuolella.

1. Millainen on täydellinen liikuntaa ja treenausta sisältävä päiväsi?

Täydellinen treenipäivä koostuu tarpeeksi kovista treeneistä, joissa joutuu laittamaan itsensä likoon. Yhdet kovat treenit ja loppupäivän kestävä palautuminen on täydellinen yhdistelmä. Joskus päiväni sisältää kahdet treenit: yhdet pallon kanssa ja toiset salilla.

2. Mitä liikuntapaikkoja suosittelet Seinäjoella?

Wallsport on täydellinen paikka talvella: salilla saa tehtyä monipuolisen treenin ja kentällä voi tehdä spurtteja, hölkätä ja treenata tietysti pallon kanssa.

3. Missä Seinäjoella saa parhaiten hiet pintaan?

Se riippuu täysin, miten paljon antaa itsestään. Voit tehdä kotona rankan kehonpainotreenin tai juosta portaita. Kaikki riippuu omasta panoksestasi.

4. Mikä liikuntapaikka sopii leppoisampaan menoon?

Kävely Kyrkösjärven ympäri toimii palauttavana treeninä. Kokeilin kerran myös maastopyöräilyä metsässä ja se oli ihan huikeaa.

5. Löytyykö Seinäjoelta jokin yllättävä liikuntapaikka tai liikuntamahdollisuus?

Vaimoni pyörittämä joogastudio Hot Yoga Seinäjoki on yllättävä, koska siellä saa joko rauhoittua ja ottaa rennosti tai laittaa itsensä likoon rankemmilla tunneilla.

6. Paras treeniseura: omat ajatukset, luonnon äänet, musiikki, podcast vai äänikirja?

Parasta treeniseuraa on kaikki menevä musiikki, jossa on hyvä rytmi. Kuuntelen esimerkiksi paljon Albanialaista musiikkia, kuten Ledri Vulaa, Noizyä ja Dafina Zeqiriä. Musiikista saan voimaa myös ennen pelejä.

7. Anna lopuksi vielä liikuntavinkki tai ohje, jolla kunto aivan varmasti kohoaa?

Treenin kesto ei ole missään nimessä mittari sen tehokkuudesta. Tee tehokas salitreeni puolessa tunnissa ja hölkkää Joupiskan portaat kolme kertaa ylös ja alas.

Ihmeelinen jenkkifutisseura vetää maailmalta Seinäjoelle. Lue Filip Zacokin ja Christian Powellin tarina!