Tuomas Kaukua muutti Seinäjoelle pelaamaan jalkapalloa SJK:ssa. Hän haluaa tutustua Seinäjokeen entistä monipuolisemmin. Tuomakselle vinkkejä antavat Annukka Heinämäki Rytmikorjaamolta ja Tuomas Viitasaari Seinäjoen kaupungin liikuntapalveluista.
Lähikuva jalkapallopelaajasta, taustalla lapsia ja muita pelaajia
Seinäjoki oli Tuomas Kaukualle entuudestaan täysin tuntematon.

Rytmikorjaamon myynnistä ja markkinoinnista vastaava Annukka Heinämäki:

Tervetuloa Seinäjoelle Tuomas! Kerrot, että seinäjokelainen iltaelämä tuntuu melko vaisulta. Rytmikorjaamon näkökulmasta vaisuus on tästä kaupungista kaukana. Toivotankin sinut lämpimästi tervetulleeksi Rytmikorjaamolle, koska meillä tapahtuu ihan koko ajan.

Tässä muutamia esimerkkejä vilkkaasta toiminnastamme:

Keikkoja ja tapahtumia on joka viikonloppu elokuun lopusta toukokuun loppuun. Meille tullaan joka puolelta Suomea.  Syyskaudella 2023 Klubilla nähdään muun muassa Käärijä (29.9.), Kotiteollisuus (14.10.), Club For Five (22.10.) sekä Vesterinen Yhtyeineen (1.12. ja 2.12.)

Meille on tärkeää, että Rytmikorjaamolla on hyvä tunnelma. Niinpä meille on helppo tulla yksinkin. Toimintamme perustuu vapaaehtoistyöhön. Moni Seinäjoelle muuttanut onkin löytänyt Rytmikorjaamolta itselleen uusia ystäviä ja yhteisön. Tunnelmaamme kehuvat myös artistit. Kun kaikki haluamme saada yhdessä hyvää aikaan, homma kyllä onnistuu.

Joka vuosi järjestämme tammikuussa viikonlopun kestävän panimojuhlan, jonka liput myydään usein loppuun jo ennakkoon. Paikalle saapui tänä vuonna panimoita Suomesta ja Virosta. Ja paljon ihmisiä ympäri Suomea! Rytmikorjaamolla tarjolla on hyvän juoman lisäksi herkullista ruokaa sekä muuta ohjelmaa ja hauskanpitoa.

Aina helmikuussa meillä on vuotuinen Musiikki- ja tapahtuma-alan ammattilaistapahtuma. Tarjolla on seminaareja ammattilaisille, mutta toki myös kaikille avoimia livekeikkoja ympäri kaupunkia muun muassa Rytmikorjaamolla, Apila-kirjastossa ja Kalevan navetassa. Tästä monipuolisesta kattauksesta jokainen löytää varmasti omat suosikkinsa.

Klubin lavalla muusikot valojen loisteessa ja täysi salillinen ihmisiä seuraa esitystä.
Rytmikorjaamolla ei ole vaisua. Kuva: Kalle Marjamäki

Seinäjoen kaupungin liikuntapalveluiden kunnossapitopäällikkö Tuomas Viitasaari:

  1. Jouppilanvuoren kahdeksan kilometrin mittainen maastopyöräilyreitti on pyöräilijöiden käytössä ympäri vuoden. Pyöräily sujuu siis myös talvella, koska tamppaamme reitin yhdessä paikallisen pyöräily- ja triathlonseuran Ride Etelä-Pohjanmaan ja pyöräliike Cyclin kanssa. huippukuntoon moottoroidulla telakoneella.  Reitti lähtee Jouppilanvuorentien päässä olevan parkkipaikan kupeesta.
  2. Kuntosaliharjoittelu on sinulle urheilijana luonnollisesti tuttua puuhaa, mutta jos haluat siirtyä välillä ulkoilmaan harjoittelemaan, löydät Jouppilanvuoren maastoreitin lähtöalueelta Street Workout -ulkokuntosalin. Lisää ulkokuntosaleja löydät myös Kyrkösjärven tekonurmikentän kupeesta, Hyllykallion kuntoradalta sekä keskustan jokivarsireitin varrelta Framin alueelta.
  3. Jos kaipaat välillä rentouttavaa liikuskelua ja luonnonrauhaa, Paukanevan pitkospuureitti on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Luontopolun pituus on seitsemisen kilometriä. Viisi kilometriä voit kävellä pitkospuilla. Reitin varrella on useita levähdys- ja opastuspaikkoja. Kohdetauluissa kerrotaan elävästi alueen luonnosta ja historiasta. Mukaan kannattaa ottaa myös eväät, koska polulta löydät laavun ja tulentekopaikan. Kuivakäymäläkin on! Lintujentarkkailulava sekä lintutorni ovat lintubongarien suosikkeja, mutta mukaan mahtuvat toki lajia vähemmänkin harrastavat. Paukanevalle pääset Jokirannan aloituspisteeltä, joka sijaitsee Seinäjoki-Vaasan valtatie 18:n varrella olevalla levähdysalueella neljä kilometriä Seinäjoelta pohjoiseen.
Neljä maastopyöräilijää lumisella metsäpolulla.
Jouppilanvuoren reitti pidetään kunnossa myös talvisin. Kuva: Tuukka Kiviranta