Entinen rekkakuski Hanna Salonen muutti Seinäjoelle ja pani elämänsä kerralla uusiksi. Nyt hän opiskelee taloushallinnon ammattilaiseksi ja nauttii vapaa-ajasta tuoreen aviopuolisonsa kanssa. Kaikesta kiinnostunut Hanna haluaa löytää sisältöä vapaa-aikaansa, joten hänelle vinkkejä antavat Marjo Tamminen Seinäjoen kaupunginteatterista ja Teppo Latvanen Seinäjoen kansalaisopistosta.
Nainen istuu pöydän ääressä jouluaskartelujen parissa. Mies istuu taustalla sohvalla ja hymyilee.
Hanna Salonen nauttii elämästään Seinäjoella tuoreen aviopuolisonsta kanssa. Kuva: Taina Renkola

Seinäjoen kaupunginteatterin myynti- ja markkinointipäällikkö Marjo Tamminen:

Tervetuloa Seinäjoelle Hanna! Olet varmaan saanut jo kaupunkimme tervetuliaistervehdyksen, joka sisältää kaksi yhden hinnalla -tarjouksen johonkin Seinäjoen kaupunginteatterin esitykseen. Todella monet Seinäjoelle muuttavat käyttävät tämän vuoden voimassa olevan tarjouksen hyväkseen. Toivottavasti sinä ja puolisosikin!

Tässä muutamia syitä tulla vieraaksemme kaupunginteatteriin:

  1. Me olemme koko maakunnan teatteri ja alueen merkittävin kulttuurilaitos. Täytämme vuonna 2023 kunnioitettavat kuusikymmentä vuotta.  Meillä on vuodessa noin kahdeksan ensi-iltaa, joista osa on teatterillemme kirjoitettuja kantaesityksiä. Päämäärämme on tarjota ihmisille ajatuksia, tunteita, kokemuksia ja tapoja pohtia omaa elämää.
  2. Musikaaleissa olemme ihan huipputeatteri. Kun teemme, niin teemme isosti, näyttävästi ja koskettavasti. Tulevassa Niin kuin taivaassa -musikaalissa lavalla on kaikkiaan yli 40 esiintyjää kuoroineen ja orkestereineen. 
  3. Muistathan Hanna kaikkien kiireidesi keskellä pitää huolta myös itsestäsi. Teatterissa siihen on tilaisuus. Voit keskittyä ja antaa aikaa omille ajatuksillesi sekä avata sydämesi ovia uusiin maailmoihin. Tervetuloa teatteriin!
Nuori mies vie naista polkupyörän kyydissä peltotiellä.
Niin kuin taivaassa on kaunis ja koskettava tarina kotiinpaluusta, musiikin yhdistävästä voimasta ja tosirakkauden löytämisestä. Promokuva: Jukka Kontkanen, Emilia Boulevard 

Kansalaisopiston rehtori Teppo Latvanen:
Onnittelen sinua Hanna, kun olet löytänyt opiskelun uudelleen aikuisiällä. Kansalaisopistotoiminnan perusarvoja ovatkin elinikäinen oppinen ja kansalaisuuden tukeminen. Näiden toteutumiseen olet sinäkin omalta osaltasi vaikuttamassa. Tutkinnon suorittaminen on varmaan kaikkine elämänmuutoksineen vaativaa, mutta toisaalta äärimmäisen palkitsevaa. Kun olet saanut opinnot loppuun, olen varma, että opiskeluintosi ei laannu. Meiltä kansalaisopistosta löytyy paljon vaihtoehtoja niin tähän kuin tuleviinkin elämäntilanteisiisi, sillä sinun on hyvä löytää tasapainottavia tekijöitä arkeesi opiskelun tai työn rinnalle. Muista käyttää tarjoamamme uuden kaupunkilaisen etu, jolla saat 40 euron alennuksen valitsemastasi kurssista!

  1. Lukuvuosittain meillä opiskelee 10 000 asiakasta, ja kursseja on yhteensä noin tuhat. Seinäjoelle muuttavalle opetustarjontamme on oiva tapa tutustua toisiin ihmisiin sekä ylläpitää omaa hyvinvointia. Mikäs sen kiinnostavampaa kuin oppia, ajatella ja kehittyä hyvässä seurassa. Kurssit tarjoavat sisältöjä monilta eri aihealueilta. Toimintaamme voit osallistua eri puolilla kaupunkia. Voisin sanoa, että kurssitarjonnassamme on esillä koko elämän kirjo. Eli jokainen löytää kyllä oman kiinnostuksenkohteensa. Ja tilastojemme mukaan useimmat löytävät moniakin.
  2. Opinto-ohjelmastamme löydät koko tarjontamme. Mikäli kurssimuotoinen opiskelu on sinulle liian sitovaa, löydät meiltä paljon lyhytkursseja, luentoja sekä erilaisia tapahtumia. Sisällöt päivittyvät jatkuvasti, mutta perusrunko säilyy vuodesta toiseen. Kaikkiin järjestämiimme tapahtumiin, tilaisuuksiin ja kursseille voit tulla mukaan ympäri vuoden.
  3. Ohjaava opisto tarjoaa näköalapaikan toimitiloihimme. Jos olet tulossa kurssille tai mietit vaikkapa tapahtuman järjestämistä, sivustolta saat makupaloja toimivista ja viihtyisistä toimitiloistamme. Tervetuloa tutustumaan!
Elokuussa 2020 kansalaisopisto sai uudet, saneeratut tilat vanhan lääninsairaalan rakennuksesta. Kuva: Lassi Takala