Noora Kivimäki muutti perheineen Seinäjoelle. Työpaikka viestinnän opettajana löytyi Seinäjoen ammattikorkeakoulusta. Noora on löytänyt Seinäjoelta monia harrastuksia, mutta on kiinnostunut uusistakin ideoista. Hänelle vinkkejä antavat toimittaja Anssi Orrenmaa ja Tanja Särkipaju kaupungin liikuntapalveluista.
Nainen soittaa sähköpianoa. Taustalla näkyy kauniisti sisustettua kotia.
Noora Kivimäki muutti perheineen Seinäjoelle pääkaupunkiseudulta. Täältä perhe löysi unelmiensa asunnon. Kuva: Taina Renkola

Toimittaja, tietokirjailija ja juontaja Anssi Orrenmaa:

Mukavaa kuulla, että olet Noora jo löytänyt Seinäjoella itsellesi sopivan lukupiirin. Koska olet lukevainen ihminen, houkuttelen sinua vielä meidänkin lukupiiriimme, joka kokoontuu Apila-kirjastossa.

  1. Lukupiirimme on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kirjoista ja pohjalaisuudesta. Aloitimme lukupiirimme pääkirjasto Apilassa kahdeksan vuotta sitten. Minä aloitin pohjalaiskirjallisuuden piirin, ja kansainvälisten romaanien lukupiiriä veti Elina Hokkanen. Lukupiirimme ylitti odotukseni moninkertaisesti – huomasin, että elämme pohjalaiskirjallisuuden kulta-aikaa, ja lukemisen avulla voimme tehdä syväsukellusta Pohjanmaahan.
  2. Lukupiirissämme syvennymme kirjallisuuteen yhdessä. Käsittelemme joka kerta uuden kirjan. Kun kuuntelemme toistemme ajatuksia, voimme huomata, kuinka erilaisia käsityksiä meillä on kirjoista ja kuinka eri tavalla niitä voi käsitellä. Olemme parinkymmenen hengen tiivis yhteisö. Vaihtuvuutta porukassamme on jonkin verran. Kirjavaihtoehtojakin löytyy, koska viime aikoina on onneksemme tullut paljon uusia, kiinnostavia pohjalaisia kirjailijoita ja pohjalaisuutta käsitteleviä kirjoja.
  3. Kuten oletkin jo huomannut, lukupiirejä Seinäjoelta löytyy. Pienemmän porukan lukupiirit löytyvät, kun pitää silmät ja korvat auki. Pohjalainen lukupiirimme jatkuu Apilassa myös ensi keväänä. Tarkempia tietoja löydät Apilan sivuilta. Tervetuloa mukaan! Kanssamme pääset matkalle pohjalaisuuden ytimeen.
Luminen piha ja iso kirjastorakennus, jonka ikkunoista näkyy sisätilan pöydät ja tuolit.
Apila-kirjastossa järjestetään useita lukupiirejä.

Seinäjoen kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Tanja Särkipaju:

Tervetuloa Noora perheinesi Seinäjoelle! Oletkin jo löytänyt täällä crossfit-harrastuksen. Seinäjokea voi kyllä ihan hyvällä sanoa liikkujan toivekaupungiksi. Meillä suunnitellaan ja toteutetaan liikuntaa kaikenlaisille ihmisille. Toivottavasti löydät kattavasta valikoimastamme juuri sinulle ja perheellesi sopivia vaihtoehtoja.

  1. Urheiluseuroja Seinäjoella löytyy joka lähtöön. Kaupungin liikuntapalveluiden sivuilta löydät tietoa niistä ja monesta muustakin ajankohtaisesta asiasta. Ohjatun liikunnan sivustolta saat kivoja vinkkejä vaikkapa perheliikunnasta, vesiliikuntaryhmistä ja lasten suosikkitapahtumista. Ohjatussa liikunnassahan on se hyvä puoli, että siellä tutustuu myös mukaviin ihmisiin.
  2. Ota myös seurantaan Tilaa Liikkua -Facebook-sivustomme. Sieltä löydät kattavasti tapahtumia urheilun saralta. Näet mitä kaupungissa tapahtuu.
  3. Jouppilanvuoren alue on liikkujan aarreaitta. Alueella on upeat retkeilymahdollisuudet, ja erilaisia reittejä riittää. Pidemmiltä reiteiltä löytyy laavujakin, kuten viime vuonna avatulta Seinäjoen omalta vaellusreitiltä. Kaupunkilaiset ovat innostuneet isolla joukolla myös Joupiskan rinnekeskuksen laidalla sijaitsevista kuntoportaista. Ne ovatkin ihan syystä koko kaupungin ylpeyden- ja ilonaihe. Syntyihän koko komeus talkootyöllä eli pohjalaisittain kökällä.
  4. Luistelua voit Seinäjoella harrastaa monessa muodossa. Kalajärvelle jäädytetään talven aikana retkiluistelurata. Sinne siis suunta, jos laji kiinnostaa. Jääurheilukeskuksen isolla tekojäällä pääset ottamaan luistelutuntumaa marraskuun alkupuolelta saakka.
Kaksi luistelijaa retkiluisteluradalla, joka on keskellä metsää.
Kalajärven retkiluistelurata kulkee keskellä metsää. Kuva: Tuukka Kiviranta