Noora Kivimäki muutti perheineen Seinäjoelle pääkaupunkiseudulta. Täältä perhe löysi unelmiensa asunnon.
Nainen soittaa sähköpianoa. Taustalla näkyy kauniisti sisustettua kotia.
Seinäjoelta löytyi unelmien asunto. Kuva: Taina Renkola

Näin syntyi päätös muutosta Seinäjoelle

”Viime pääsiäisen tienoilla mieheni löysi Seinäjoelta työpaikkailmoituksen, josta hän innostui. Hän saikin sen paikan, jossa hän tunsi pystyvänsä kehittymään sekä kehittämään omaa ammattitaitoaan. Hänen työnsä alkoi Seinäjoella kesäkuussa.

Ajatus Seinäjoelle muutosta oli kytenyt mielissämme aina silloin tällöin. Olen opiskellut Turussa ja Helsingissä, ja pääkaupunkiseudulla meillä kului monessa eri osoitteessa yhteensä 11 vuotta.

Minulla on aina ollut vahva tunne siitä, että olen Etelä-Pohjanmaalta ja juureni ovat täällä. Mieheni on kotoisin Nurmosta ja itse olen Jalasjärveltä. Ehkä jollakin tavalla olen kokenut juurettomuutta pääkaupunkiseudulla, vaikka siellä hyvin viihdyinkin. Paluu Etelä-Pohjanmaalle tuntui paluulta kotiin.”

Nämä asiat saavat meidät viihtymään Seinäjoella

Innostava työ ja kannustavat työkaverit

”Pääkaupunkiseudulla työskentelin äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana yläkoulussa ja lukiossa. Kun mieheni aloitti uuden työnsä Seinäjoella, jäin vielä lapsemme kanssa Espooseen. Myöhemmin keväällä Seinäjoen ammattikorkeakoulussa oli avoimena viestinnän opettajan paikka. Innostuin siitä, ja onnekseni minut valittiin tehtävään. Nyt työskentelen viestinnän lehtorina ja opetan tekniikan alan opiskelijoita. Työhöni sisältyy muun muassa viestintätaitojen peruskurssien ja työelämän viestinnän kurssien opetusta.

Olen iloinen, että saan työskennellä hyvän porukan kanssa kehitysmyönteisessä ja kansainvälisessä ilmapiirissä. Saan paljon tukea kollegoiltani, enkä ole missään muualla saanut näin hyvää perehdytystä työhöni!

Koulumme kansainvälinen ilmapiiri näkyy sekä opiskelijoissa että henkilökunnassa. Kun Suomen ammattikorkeakouluista valmistuneilta opiskelijoilta kysyttiin parasta ammattikorkeakoulua, SeAMK kohosi toistamiseen ykköspaikalle. Tästä sijasta Seinäjoki saa olla hyvin ylpeä.”

Ensimmäinen omistusasuntomme

”Seinäjoki merkitsi meille ensimmäistä omistusasuntoa. Rivitaloasunto läheltä kaupungin keskustaa löytyi nopeasti. Kotimme sijaitsee uudella, rauhallisella asuinalueella, joka sopii lapsiperheelle. Olohuoneemme ikkunasta näkyy metsä, eikä siihen ole kaavoitettu enempää asuntoja. Täällä olo tuntuu turvalliselta lapsenkin kannalta.”

Läheiset ihmiset lähellä

”Kotiutuminen tuttuun kaupunkiin on sujunut kivuttomasti. Meistä on ihanaa, että täällä voimme tavata usein läheisiämme – vanhempiani, sisaruksiani sekä miehen äitiä ja ystäviämme. Vanhat ystävyydet ovat tärkeitä, mutta uusia tuttavuuksia ja ystäviäkin on löytynyt CrossFitin, lukupiirin ja lapsen päiväkodin kautta. Etelä-Pohjanmaalla asuu monenlaisia perheitä ja ihmisiä, joten jokainen kyllä löytää täältä omanlaisensa piirit, joissa viihtyy.”

Päiväkodissa luontoa ja metsäretkiä

”Löysimme lapsellemme mieluisan päiväkodin, joka on yhteisöllinen ja jossa tutustutaan luontoon metsäretkillä. Päiväkotipäätökseemme vaikutti esimerkiksi se, miten pysyvää henkilökunta on ja miten helposti kasvisruokavalion järjestäminen onnistuu. Saimme päiväkotiin kaupungin palvelusetelin, jonka saaminen onnistui pienen selvitystyön tekemisen jälkeen helposti.”

Noora

Teksti: Mervi Rantakari, Era Content