Eetu Puntala muutti perheensä kanssa Seinäjoelle, kun työpaikka ELY-keskuksessa varmistui. Nyt perhe etsii isompaa kotia, koska Seinäjoki on voittanut heidän sydämensä. ”Ihmiset ovat täällä välittömiä ja helposti lähestyttäviä”, Eetu sanoo.
Mies kävelee syksyisessä puistossa.
Eetu Puntala muutti perheensä kanssa Seinäjoelle syksyllä 2022. Kuva: Krista Luoma

”Muutimme perheeni kanssa Seinäjoelle syksyllä 2022. Tulimme tänne mutkien kautta. Vaimoni on kotoisin pääkaupunkiseudulta, itse olen Rovaniemeltä. Tutustuimme opiskellessamme Rovaniemen ammattikorkeakoulussa.

Kun puoliso sai opiskelupaikan Helsingistä, päätimme muuttaa Rovaniemeltä Helsinkiin. Halusimme ottaa tietoisen harppauksen jonnekin, tykkäämme muutoksista. Asuimme Thaimaassakin muutaman kuukauden, kun tein siellä työharjoitteluni. Helsingissä kuitenkin aloimme miettiä maisemanvaihtoa rauhallisempaan ympäristöön.

Liiketoiminnan kehittäminen ja yritykset ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Kun Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelut haki projektipäällikköä, hain paikkaa ja sain sen. Suuntasimmekin Etelä-Pohjanmaalle ja asuimme hetken aikaa Lappajärvellä pienessä hirsitalossa. Aloimme kuitenkin kaivata kaupungin tarjoamia palveluita. Aika pian ELY-keskuksessa aloittamiseni jälkeen muutimme tänne Seinäjoelle.”

Nämä asiat saavat minut ja perheeni viihtymään Seinäjoella:

”Saimme vuokra-asunnon keskustasta tosi helposti ja nopeasti. Pääsemme kävellen tai pyörällä joka paikkaan. Aiemmin meillä oli kaksi autoa, nyt tarvitsemme vain yhden.

Tämä on mukavan kokoinen kaupunki, ja keskustassa on hyvin palveluita. Käymme usein kirjastossa – Apila-kirjasto on arkkitehtonisesti hieno ja siellä on monipuolisesti tapahtumia lapsillekin. Kulttuuririennot ja tapahtumat ovat aivan kotimme kynnyksellä. Olemme käyneet esimerkiksi Kalevan Navetan taidenäyttelyissä ja Seinäjoen kaupunginteatterissa.”

Päiväkotipaikka järjestyi nopeasti

”Kun muuttomme Seinäjoelle varmistui, etsimme lapsillemme päiväkotia. Hoitopaikka järjestyi todella nopeasti läheltä kotia. Tilat ovat uudet ja hoitajat ovat mukavia. Meille oli tärkeää, että lapset pääsivät samaan päiväkotiin. Täällä on helppo tutustua ihmisiin, ja lapsetkin saavat helposti leikkiseuraa. Ihmiset eivät ole tuppisuita, vaan välittömiä ja helposti lähestyttäviä.”

Urheiluintoilija voi toteuttaa itseään

”Seinäjoella on paljon urheiluseuroja sekä mahdollisuuksia eri lajeihin. Täällä voi kyllä hyvin toteuttaa itseään! Vaimoni ja minä urheilemme paljon ja liikumme yhdessä myös lasten kanssa. Käymme pyöräilemässä Kyrkösjärvellä ja pulkkamäessä Joupiskalla. Maastopyöräreititkin ovat tulleet minulle tutuiksi. Käyn myös kiipeilemässä ja urheilen muutenkin paljon.”

Seinäjoelta on helppo lähteä ja aina yhtä kiva palata

”Seinäjoelta on helppoa lähteä mihin vain. Vaimoni vanhemmat asuvat pääkaupunkiseudulla, ja he käyvät täällä silloin tällöin. Myös me käymme heidän luonaan. Minun vanhempani asuvat Rovaniemellä, ja sielläkin tietysti käymme. Täältä on helppo lähteä junalla etelään tai pohjoiseen tai mihin vaan. Olemme ikään kuin puolivälissä – vaikkei kilometreissä, niin ainakin henkisesti.”

Eetu

Teksti: Mervi Rantakari, Era Content