Järvenpäässä kasvanut Phuong Siljamäki muutti perheineen miehensä lapsuudenkotiin Seinäjoelle. Seinäjoen kiireettömyys ja rauhallisuus sopii täydellisesti hänen kansainvälisen työnsä vastapainoksi.
Nainen istuu kahden lapsen kanssa kirjastossa vihreällä sohvalla.
Perheen suosikkipaikka on Apila-kirjasto. Kuva: Taina Renkola

”Muutimme Seinäjoelle alkuvuodesta 2023. Olen syntynyt Thaimaassa, mutta vanhempani ovat vietnamilaisia. Perheeni muutti Suomeen, kun olin 3-vuotias. Kasvoin Järvenpäässä ja kävin lukion Helsingissä.

Opiskelin kauppatieteiden maisteriksi Vaasan yliopistossa, ja Vaasassa tapasin mieheni. Yhteinen tiemme vei takaisin etelään ja Helsinkiin, missä lapsemme syntyivät.

Mieheni Tapio on kotoisin Seinäjoelta. Pohdimme hänen kanssaan, josko ostaisimme hänen lapsuudenkotinsa, joka oli menossa myyntiin. Päätimme ostaa sen ja muuttaa Seinäjoelle, vaikka minulla ei ollut täällä töitä. Pian pääsin kuitenkin Atrialle haastatteluun viennin markkinointipäällikön tehtävään – ja sain paikan. Nyt olen todella tyytyväinen, että uskalsimme tehdä muuttopäätöksen vähän riskilläkin! Mieheni pystyi jatkamaan entisessä työssään tuulivoimapuistojen parissa, ja nehän ovat täällä lähempänäkin kuin etelässä.”

Kansainvälinen työ kiehtoo ja jännittää

”Kun työpaikkani Atrialla viennin parissa varmistui, fiilis oli tosi hyvä. Työni on hyvin kansainvälistä, ja reissaan ulkomailla kuukausittain – lähinnä Euroopassa ja Aasiassa. Seinäjoelta on hyvät junayhteydet Helsinki-Vantaan ja Vaasan lentokentille.

Vaikka reissuja on paljon, työ sopii minulle. Pidän kansainvälisyydestä ja siitä, että saan tavata uusia ihmisiä ja asiakkaita. Työ on vähän jännittävääkin, mutta silti koen olevani mukavuusalueellani. Työkaverit ovat tosi mukavia ja meillä on hauskaa töissä. Seinäjoella ihmiset ovat muutenkin tosi kivoja ja kaikkien kanssa on helppo jutella.”

Lasten kanssa viihdymme puistossa ja kirjastossa

”Työni on hyvin menevää ja perheemme yhteinen aika on vähissä. Kun en ole työmatkoilla, vietän lastemme kanssa paljon aikaa kotona. Tykkäämme käydä myös keskustan Avaruuspuistossa ja etenkin Apila-kirjastossa. Siellä on lapsille mahtavat leikkitilat. Pelaamme yhdessä lautapelejä, luemme ja leikimme. Lapseni rakastavat kiipeillä pehmustetuilla penkeillä ja tutkiskella leikkitilan erilaisia koloja ja tiloja. Kirjasto on suunniteltu tosi hyvin niin, että siellä viihtyvät sekä aikuiset että lapset.”

Uudessa kotikaupungissani parasta on luonnonläheisyys

”Kotimme on mieheni lapsuudenkoti, jonka hänen vanhempansa ovat itse rakentaneet. Muuton jälkeen remontoimme sen itsemme näköiseksi. Kotona on tilaa ja turvallinen olo lasten kanssa. Leikimme paljon takapihalla, ja pihalta pääsee suoraan pururadalle ja luontoon, ja talvisin myös hiihtämään. Hiihtäminen on mahtavaa! Parasta Seinäjoella onkin luonnonläheisyys ja se, että täällä on paljon tilaa. Plussaa on myös se, ettei täällä tarvitse ajaa pitkiä matkoja päästäkseen metsään vaikka poimimaan sieniä.”

Phuong

Teksti: Mervi Rantakari, Era Content