Mies istuu punaisessa seinään upotetussa lukukolossa.

Lontoosta kotoisin oleva Charlie Ovey muutti Seinäjoelle alkuvuodesta 2023. Tuore työ Crocodiles-valmentajana on tuonut arkeen uudet kotimaisemat ja amerikkalaisen jalkapallon joukkueyhteisön.

Charlie on kotoisin Lontoosta, mutta viimeiset kolme vuotta hän on valmentanut Kotkassa.

– Viime kauden lopulla totesin, että olisi aika etsiä jotain uutta. Aloitin opiskelemaan korkeampaa valmennustutkintoa, kun Crodilesista otettiin yhteyttä. Seurassa arvostettiin opiskeluani sekä kokemustani, ja teimme sopimuksen. 

Charlie uskoo, että myös hänen vahva juniorivalmennustaustansa teki vaikutuksen seurajohtoon.
– Crocoilla on aina ollut erinomaista juniorityötä. Se oli minulle tärkeä syy tulla tänne töihin. Työskentelen mielelläni lasten kanssa, ja heidän kanssaan puhun myös hieman suomea. Minua ei harmita, vaikka lapsia puheeni naurattaa.

”Minut on yllättänyt se, että näin pieni kaupunki voi olla näin hyvä urheilussa.”

Amerikkalainen jalkapallo valikoitui urheilullisen nuorukaisen lajiksi yliopistossa. Valmistumisen jälkeen Charlie pääsi valmentamaan Nottinghamin yliopiston joukkuetta. Myöhemmin hän siirtyi valmentajaksi Lontooseen. Noina aikoina hän työskenteli kolmen valmentajan kanssa, jotka suostuttelivat häntä hankkimaan valmennustutkinnon.

– Nämä kolme miestä olivat mentoreitani. He näyttivät minulle, mitä voisin valmentajana saavuttaa. Asuin myös jonkin aikaa Amerikassa. Halusin nähdä mitä amerikkalainen jalkapallo on korkealla tasolla. Siellä ymmärsin, että valmentaminen on minun juttuni.

Pikkukaupungin tunnelma viehättää

Suurkaupungissa asuneen Charlien näkökulmasta Seinäjoki on pieni kaupunki, jossa on oma pikkukaupungin tunnelmansa.
– Minut on yllättänyt se, että näin pieni kaupunki voi olla näin hyvä urheilussa. Olen yrittänyt selvittää, mikä on Seinäjoen salaisuus. En ole vielä löytänyt vastausta. Kiinnostavaa on, että pieni kaupunki pienillä resursseilla voi jatkuvasti kilpailla isompia vastaan. Kaikki rakastavat altavastaajaa, ja Seinäjoki pienempänä kaupunkina on yleensä altavastaaja. 

Charlie myös hämmästelee sitä, kuinka ammattimaisesti Crocot saavat kaiken toimimaan.
– Seuralla on pitkä historia, ja kaikki siellä tietävät mitä tekevät. Työn laadukkuuden voi nähdä pienistäkin asioista kuten siitä, miten harjoitukset on organisoitu tai kuinka harjoituksissa käytettävät tavarat varastoidaan.

Tulevaan kauteen Charlie lähtee positiivisella mielellä.
– Odotan, että miesten joukkue tulee taas olemaan kärkikahinoissa Vaahteraliigassa. Pelaajat ovat nälkäisiä pääsemään mitalipeleihin. Nyt kun finaali pelataan Seinäjoella se lisää panoksia entisestään.

Naisten joukkueelta jäi väliin kaksi edellistä kautta, mutta joukkue on taas mukana tulevalla kaudella.
– Naiset ovat perinteisesti pärjänneet hyvin, ja uskon, että he saavat nyt pelin kulkemaan. Juniorisarjoissa voittamiseen suhtaudutaan hieman eri tavalla. Pelatessa lapsilla pitää olla hauskaa. Jos heillä on hauskaa he myös voittavat pelejä. 

Vielä viimeinen kysymys. Voittiko oikea joukkue vuoden 2023 Super Bowlin?
– En tiedä. Philadelphia Eagles olisi ansainnut voittaa, kun huomioidaan koko kausi ja pelin ensimmäiset 59 minuuttia. Pelin viimeiset 60 sekuntia voiton ansaitsi Kansas City Chiefs. Oli yllättävää ja epäonnista, että peli päättyi Kansas City Chiefsin voittoon. Pidin todella Philadelphia Eaglesin valmentajan energiasta.