Idrottstjänsterna ordnar simskolor för icke-simkunniga vuxna och på somrarna nybörjarsimskolor för barn. Aktuell information om dessa grupper finns i april-maj på den finska språkwebbplatsen.

På vintern ordnar Seinäjoen Uimarit nybörjar- och tekniksimskolor (på finska).

Babysim

Babysimmet ordnas på lördagsförmiddagar kl. 9.45–12.15 (fem grupper, var och en varar i 30 minuter). Man kan börja med babysim när babyn är 3–6 månader och väger minst 5 kg men det är möjligt att anmäla sig till gruppen tidigare. Babyn kan delta i babysimgruppen till ett års ålder.

Nya grupper börjar i september och januari men det är möjligt att ansöka om platser som blir lediga under terminerna.

Mera upplysningar ger
Sarika Kivimäki
+358 40 774 8286
sarika.kivimaki@seinajoki.fi

Familje-/leksakssim

Familjers gemensamma familje-/leksakssim på söndagar kl. 10.00–14.00. Leksakssimmet ordnas året runt. I allaktivitetsbassängen får barnet simma med simdyna i en vuxens sällskap endast under familje-/leksakssimmet. Under familje-/leksakssimmet är massagestrålarna ur funktion och barnen får ta med en egen ren vattenleksak till bassängen. Storleken på leksaken ska vara minst 15 cm. Bara en leksak per barn.I allaktivitetsbassängen ryms max 15 familjer åt gången. Ingen instruktion.

Simskola för vuxna

Nybörjarsimskolan för vuxna ordnas när minst 10 personer har anmält sig till gruppen. Simskolan hålls 10 gånger på vardagskvällar. Anmälan vid servicedisken i Simhallen-Idrottshuset.

Mera upplysningar ger
Heli Hahtokari
+358 40 774 8363
heli.hahtokari@seinajoki.fi