Kesälinja-pilotti on päättynyt

Kesälinjaa välillä Ylistaro – Seinäjoki – Peräseinäjoki pilotoitiin 14.7 – 29.7 välisenä aikana. Linja ajoi tällä välillä kahtena päivänä viikossa; torstaisin ja lauantaisin. Kyyti oli kokeiluvaiheessa käyttäjille ilmainen. Kesälinjan suosio ylitti odotukset ja se saa näillä näkymin jatkoa ensi kesänä. Kokeilu toteutettiin osana Smart SUMP Seinäjoki -hanketta, joka rahoitetaan REACT-EU määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Alla raportti Kesälinja -pilotista ja matkustajille toteutetun haastattelukyselyn tuloksia.

KESÄBUSSI KULKEE VIELÄ LAUANTAINA 12.8.2023

Aiemmasta poiketen, bussi ei käy Kalajärvellä, mutta Peräseinäjoen keskustasta kulkee lauantaina nonstop -kuljetus leirintäalueen ja keskustan välillä.

Linja kulkee reittiä: Kaukolanraitti 24 – Rapakuja – VT18 – Pohjan valtatie – Matkakeskus – Koulukatu – Kivistöntie – Vapaudentie – Törnäväntie – Peräseinäjoentie – Keskustie. Myös matkanvarrelta voi nousta kyytiin!

Aikataulu 12.8

10:00 Ylistaro Keskusta S-Market

10:30 Seinäjoki matkakeskus, pohjoispuoli

11:00 Peräseinäjoki, Keskustie / Ritolahalli

11:40 Peräseinäjoki, Keskustie / Ritolahalli

12:10 Seinäjoki matkakeskus, pohjoispuoli

12:35 Ylistaro Keskusta S-Market

12:40 Ylistaro, Wanha markki

14:00 Ylistaro, Wanha markki

14:05 Ylistaro Keskusta S-Market

14:30 Seinäjoki matkakeskus, pohjoispuoli

15:00 Peräseinäjoki, Keskustie / Ritolahalli

15:30 Peräseinäjoki, Keskustie / Ritolahalli

16:00 Seinäjoki matkakeskus, pohjoispuoli

16:30 Ylistaro Keskusta S-Market

Heinäkuussa 2023 kokeiltiin kesäbussilinjaa, joka yhdistää taajamia ja lähimatkailua. Kesälinjavuorot ajettiin 13.7 lähtien aina torstaisin ja lauantaisin heinäkuun loppuun asti. Pilotti on edennyt hyvässä myötätuulessa. Linjojen käyttäjiksi on löytynyt sellaisia, jotka eivät muuten olisi bussin kyytiin lähteneet tunnustelemaan kylätaajamien välistä yhteyttä. Tämän innoittamana lisättiin vielä yksi vuoro elokuulle Peräseinäjoen markkinoiden yhteyteen, että saadaan vertailupohjaa tavallisen päivän ja tapahtumapäivän välille.

Reitti kiertää Peräseinäjoen, Seinäjoen ja Ylistaron keskusta-alueet ja ajaa matkailukohteiden ohi tarjoten mahdollisuutta minilomaan vaivattomasti ja kestävästi bussikuljetuksella. Kesälinjalla pääsee mm. Peräseinäjoella Kalajärven virkistysalueelle ja Ylistaron päässä Wanhalle Markille ja elokuussa 12.8 Peräseinäjoen markkinoille. Seinäjoella voi tutustua keskustan antiin, jatkaa matkaa vaihtoyhteyksillä tai hypätä vaikka Avaruuden pikajunan, eli kaupunkijunan, kyytiin ja kierrellä ympäri kaupunkia. Kokeilun aikana matkat kesälinjalla ovat käyttäjille ilmaisia!

Hypätkää kesäbussiin!