Kaupunki haluaa kehittää kartanosta innostavan ja kartanon historiaa kunnioittavan kulttuurimiljöön, jossa toteutetaan eri tavoilla toimintaa ja tapahtumia. Kesällä 2024 jatketaan erilaisten toteutusten ja tapahtumien kokeiluja. Näitä suunnitellaan yhteistyössä eri toimijoiden, yritysten, oppilaitosten ja kaupunkilaisten kanssa.

Tila toimii kaupungin edustustilana ja juhlahuoneistona ja niiden toteutukset ovat aikataulutuksissa etusijalla.

Kartanon sisätilat ovat herkkiä ja historiallisesti arvokkaita. Sisätiloja ei vuokrata yksityiseen käyttöön eikä myöskään kahvilayrittäjä voi sisällä järjestää yksityisiä tilaisuuksia. Takapihan puutarhassa kokeillaan tänä kesänä käytäntöä, jossa kahvilayrittäjä voi puutarhassa järjestää pienimuotoisia tilaisuuksia. Kahvilalla ei ole anniskeluoikeuksia ja tilaisuuksien reunaehdoista on sovittu erikseen kaupungin kanssa. Kahvilaan ja sen toimintaan liittyvissä asioissa yhteyshenkilö on KakkuKeidas Oy / Lotta Sokero.

Kaupunki ei osta kartanolle maksullisia esityksiä tai tapahtumia, vaan on kiinnostunut yhteistyökuvioista, joissa kartanon miljöötä hyödynnetään aluetta elävöittävillä ja kaupunkilaisia kiinnostavilla tapahtumilla ja toteutuksilla. Erilaisista toteutuksista kiinnostuneet tahot voivat ottaa yhteyttä Seinäjoen kaupungin konsernipalveluihin anita.stenfors@seinajoki.fi.