Kartanon osoite: Törnäväntie 23, 60200 Seinäjoki

Pysäköinti

Suosittelemme saapumaan kartanolle ensisijaisesti kävellen tai pyörällä.

Kartanon pihassa olevat parkkipaikat ovat varattu kartanossa työskenteleville henkilöille eikä pihalle ajaminen ole vierailijoille sallittua. Vierailijat voivat jättää auton Myllypihan ja Kivinavetan parkkipaikoille.

Lähimmät pysäköintialueet ovat Etelä-Pohjanmaan Törnävän kesäteatterin parkkipaikka sekä Törnävän S-marketin viereinen pysäköintialue. Huomioithan, että kaupan sisäänkäynnin puolella olevat parkkipaikat on varattu kaupan asiakkaille.

Kulkuväylät

Kartanon ulkoalueen kulkuväylät ovat leveitä hiekkateitä. Pihamiljöössä on paljon nurmialueita ja takapihan kulkuväylien ja kukkaistutusten välissä on korotuksia. Puutarhaan on kulku myös kartanorakennuksen sivukäytäviä pitkin.

Kartanon ympäristössä on istuma- ja levähdyspaikkoja/puistonpenkkejä. Takapiha on kahvila-aluetta ja siellä on puutarhapöytiä ja -tuoleja.

Kartanon rakennus

HUOM: Törnävän kartanon sisätilat eivät ole esteettömiä.

Historiallisessa kiinteistössä on portaikkoja ja puisia kynnyksiä, joiden vuoksi liikkuminen voi olla hankalaa. Sisäänkäynnin edessä on portaat. Tilat ovat sokkeloiset. Museotilat sijaitsevat yläkerrassa ja hissiä ei ole.

Asiakas WC:t

Sisäänkäynnin puolella olevat wc:t ovat asiakaskäytössä. Tiloista löytyy wc-tila mös liikuntarajoitteiselle tai apuvälineitä käyttävälle.

Suojaa kartanon lattioita

Vesi pilaa parkettilattiat, joten kartanon sisällä ei tule kulkea märissä ulkokengissä tai tuoda rattaita. Varsinkin talvikengät valuttavat vettä lattioille ja nastakengät tuhoavat parketin välittömästi. Vierailijoiden tulee huolehtia lattioiden suojelemisesta asianmukaisesti ja vesi-/talvikeleillä riisua märät jalkineet ja jättää ne eteiseen, tai käyttää kenkien suojana suojatossuja, joita on saatavilla eteisessä. Ohjeistus koskee myös lapsia. Myös rattaat tulee jättää joko ulos tai eteiseen, niistä jää parkettiin jälkiä.

Ehdoton kielto nastakengille! Nastat tulevat suojatossujen läpi, joten niillä kävely sisätiloissa on ehdottomasti kielletty!

Ensiapu

Keittiön tiloissa on ensiapupakkaus.