Tilaa moninaisuudelle -kampanja kertoo nuorten ajatuksia yhdenvertaisuuden toteutumisesta Seinäjoella

Seinäjoen kaupungin yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma valmistui viime keväänä. Nyt toimenpiteitä on toteutettu vuosi, ja suunnitelmakausi on puolessa välissä. Kysyimme seinäjokisilta nuorilta, miten yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat kehittyneet Seinäjoella. Nuorten havaintojen ja kokemuksien pohjalta julkaistaan Tilaa moninaisuudelle -somekampanja, jota nuoret ovat itse olleet suunnittelemassa ja toteuttamassa.

– Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaamme on kirjattu useita lapsia ja nuoria koskevia tavoitteita ja toimenpiteitä. Tässä kohtaa suunnitelmakautta on paikallaan kysyä näiden asioiden edistymisestä nuorilta itseltään, Seinäjoen hyvinvointipäällikkö Henna Rantasaari kertoo.

Halusimme kuulla, miten yhdenvertaisuus tällä hetkellä toteutuu Seinäjoella nuorten mielestä. Järjestimme Seinäjoen oppilaitoksilla yhteensä kolme työpajaa, joissa nuoret saivat kertoa ajatuksiaan mm. kaupunkiympäristön esteettömyydestä, palveluiden saavutettavuudesta ja moninaisuuden näkymisestä kaupungin viestinnässä. Nuorten havainnot koottiin somekampanjaan, joka näkyy muutaman viikon ajan kaupungin TikTokissa, Instagramissa ja Facebookissa.

Työpajoihin sekä kampanjan suunnitteluun ja toteutukseen osallistui Seinäjoen yhteiskoulun 8E-luokan oppilaita ja 9. luokkalaisia joustavan perusopetuksen JOPO-ryhmästä sekä opiskelijoita Ammattiopisto Luovista.

Tutustu tästä Seinäjoen kaupungin yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaan.

Lisätietoja

Rantasaari Henna

hyvinvointipäällikkö , Hyvinvointi ja osallisuus