Seinäjoen ensimmäinen betoniskeittiparkki on valmis

Betoninen skeittiparkki iltavalaistuksessa. Taustalla merikontteja.
Skeittiparkin viralliset avajaiset vietetään ensi kesänä.

Joupiskan kupeeseen valmistunut skeittiparkki on harrastajien, No Trouble ry:n ja Seinäjoen kaupungin liikunta- ja nuorisopalveluiden yhteinen voimannäyte. No Trouble -yhdistyksen kautta työhön on osallistunut 23 seinäjokelaista nuorta aikuista. Urakoitsijana toimi Monumental Changes Oy. No Trouble ry. on yhdistänyt nuorten liikunnan, yhdessä tekemisen, kädentaidot sekä hankkinut yhteistyökumppaneita, joista merkittävimpiä ovat Rudus Oy ja Perustava Oy.

Nuorten ohjauksesta vastanneet Monumental Changesin yrittäjä Robert Bonsdorff ja No Trouble -yhdistyksen Pietari Korkiatupa kertovat, että nuorten työllistämis- ja osallistamismenetelmät räätälöitiin yksilökohtaisesti siten, että työnteko olisi mielekästä ja hyödyllistä työelämätaitojen opettelun, työllistymisen tai opintojen etenemisen kannalta.

– Työmaalla on ollut useita erityisnuoria, joille tämä hanke on antanut mielekästä tekemistä kesän ajaksi. Nuorten palkkakustannuksista kesätyöprojektin aikana on vastannut Familar Oy. Yksi nuori työllistyi yhteistyökumppaneille projektin loputtua, kertoo Pietari Korkiatupa. 

Seinäjoen kaupungin liikuntatoimenjohtaja Jari Mäkelä on lopputulokseen tyytyväinen, vaikka työ hieman viivästyikin alkuperäisestä suunnitelmasta ja avajaiset siirtyvät ensi kesään. Skeittiparkin hyvä valaistus lisää viihtyvyyttä ja turvallisuutta sekä pidentää harrastuskautta myöhäiseen syksyyn. Alaspäin suunnatut valot eivät valaise liikaa ympäröivää aluetta.

Parkkiin on rakennettu wc-tilat, jotka ovat kaikkien alueella liikkuvien käytössä. Lähialueen asukkaiden kanssa on tehty yhteistyötä.

– Keväällä järjestettiin kuulemistilaisuus, jonka jälkeen parkin reunaan päätettiin Kultavuorenkadun puolelle sijoittaa kontteja, jotka rajaavat parkin muusta ympäristöstä sekä toimivat ns. meluvallina. 

Konttien kunnostuksesta ja ulkoasusta on vastannut No Trouble ry. Kontteihin tulee sponsorivaroin hankittua ja maksutta lainattavaa rullalautailukalustoa, jotta harrastamisen aloittaminen olisi mahdollisimman matala.

– Nuorisopalvelut vastaa parkin toiminnasta. Olemme laatineet parkille pelisäännöt, joita toivomme parkin käyttäjien noudattavan, kertoo nuorisotoimenjohtaja Pekka Hautamäki.

– Seinäjoella on vihdoin vuosien odottamisen jälkeen monipuolinen parkki ja vaativimpienkin harrastajien toiveet täyttävä liikuntapaikka. Parkkiin sopivat bmx-pyöräilijät ja skuuttaajat yhdessä rullalautailua harrastavien kanssa. Nähtäväksi jää, pitääkö toimintaa aikatauluttaa eri lajien kesken, jotta toiminta pysyy turvallisena, toteaa Jari Mäkelä.

Seinäjoen kaupunki maksoi hankkeesta 300 000 euroa ja aluehallintovirastolta saatiin valtionavustuksena 60 000 euroa. Yhteistyökumppanien panostus No Trouble -yhdistyksen kautta on ollut merkittävä.

Lisätiedot

Mäkelä Jari

liikuntatoimenjohtaja , Liikuntapalvelujen hallinto

Valokuvaaja Petri Olli/ Studio Vaahtera