Vuoden urheilija 2022 Telma Särkipaju

Kuvassa Vuoden urheilija 2022 Telma Särkipaju sekä hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Paula Sihto, varapuheenjohtaja Marko Hakala, jäsen Mikko Kuivinen ja liikuntatoimenjohtaja Jari Mäkelä. Edessä rivi tuolin selkänojia. Taustalla vihreällä seinällä useita tauluja.

Seinäjoen kaupungin Vuoden urheilija 2022 on Seinäjoen Hiihtoseuraa edustava lumilautailija Telma Särkipaju.

Telma Särkipaju on noussut Suomen lumilautailumaajoukkueeseen päämäärätietoisen harjoittelun, lahjakkuuden ja sinnikkyytensä ansiosta. Toista vuotta maajoukkueessa laskeva Särkipaju edusti maaliskuussa 2022 Suomea Nuorten Olympiafestivaaleilla Vuokatissa, jossa hänellä oli kunniatehtävänä kantaa Suomen lippua avajaisissa.

Hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Paula Sihto perustelee vuoden 2022 urheilijavalintaa seuraavasti: ”Telma Särkipaju on nuori esimerkillinen urheilija, joka on nostanut Seinäjokea ansiokkaasti esille kuluneen vuoden aikana. Ylen ja urheiluruudun tekemien haastatteluiden kautta olemme kotikatsomoissa saaneet nauttia Särkipajun sujuvasanaisuudesta sekä positiivisuudesta. Hän on loistava esimerkki kaikille lajia harrastaville nuorille.”

Tärkeimmät saavutukset vuodelta 2022 ovat kaksi Suomenmestaruutta; slopestyle ja halfpipe. Euroopan nuorten olympiafestivaali 1. slopestyle ja 2. big air.

Särkipaju kiertää kuluvalla kaudella aikuisten maailmancup:ia, josta Kanadan Edmontonissa joulukuun alussa käydyssä Big air kisassa hän saavutti ensimmäisen finaalipaikan laskien sijalle 7.

Seinäjoen kaupungin hyvinvointilautakunta myöntää Vuoden urheilija palkinnon vuosittain. Palkinnon suuruus on 3.600 euroa. Urheiluseurat ja kaupunkilaiset voivat ehdottaa liikuntapalveluiden kyselyn kautta palkinnon saajaa.

Palkinnon kävivät jakamassa hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Paula Sihto, varapuheenjohtaja Marko Hakala ja jäsen Mikko Kuivinen sekä liikuntatoimenjohtaja Jari Mäkelä.

Lue lisää Vuoden urheilijan palkitsemisesta ja katso aiemmat voittajat Seinäjoen Vuoden urheilija

Kuvassa Vuoden urheilija 2022 Telma Särkipaju sekä hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Paula Sihto. Taustalla vihreä seinä ja tauluja.
Telma Särkipaju ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Paula Sihto