Björkenheimintien silta

Vesa-Pekka Rannikon Vahdit on ympäristötaideteos Björkenheimin sillalla, jossa pöllöveistokset tarkkailevat ympäristöään. Pimeällä pöllöjen silmät valaisevat siltaa. Teoksen ytimessä ovat muun muassa luontoarvojen ja lähiasukkaiden luontosuhteiden esiin nostaminen.

Pöllöveistoksissa on viitteitä olemassa olevista pöllöistä, mutta niiden väritys ja muoto ovat poikkeavia.  Veistokset voi nähdä tulevaisuuden lajien risteymien tuloksina, toisen todellisuuden tai tarinoiden kuvitteellisina lajeina. Teos yhdistää fantasiaa, biologiaa sekä kulttuurihistoriaa. Sillan symboliikan kautta se nostaa esiin luonnon, tarinoiden ja ihmisen välisen yhteyden.

Teos, kuten pöllökin, herää eloon pimeässä. Veistoksiin sijoitettu valaisin heittää katupintaan ja veteen valokeilan, joka näyttää reitin sillan yli ja alitse. Veistoksessa olevat reiät loistavat pimeällä ja tekevät veistoksista hohtelevia ja epätodellisia yön pimeydessä.

Vesa-Pekka Rannikko (s. 1968, Turku) on monialainen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hänen taiteellinen työskentelynsä keskittyy tilasidonnaisiin teoksiin, liikkuvan kuvan installaatioihin sekä veistoksen ja maalauksen ominaisuuksia yhdistävään työskentelyyn. Rannikon teokset käsittelevät usein rajapintaa kulttuurin ja luonnon välillä.

Seinäjoen julkiset taideteokset

Vesa-Pekka Rannikko (s.1968): Vahdit (2022), kuva: Ambre Bonnefoi
Vesa-Pekka Rannikon teos Vahdit
Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on vahdit1-vesa-pekka-rannikko-2022_kuva-ambre-bonnefoi-1-1024x683.jpg
Vesa-Pekka Rannikko (s.1968): Vahdit (2022), kuva: Ambre Bonnefoi